Směr Algarve. Slávisté cestují na soustředění | SK Slavia Praha
Více

Směr Algarve. Slávisté cestují na soustředění

V úterý v odpoledních hodinách slávisté zamířili do portugalského Algarve na hlavní část přípravy před startem jarní části sezony.

Tým tvoří 32 hráčů, kromě tradičních opor a nových posil Petra Hronka a Igoha Ogbu s týmem cestují navrátilci z hostování Mick van Buren a Maksym Talovjerov, gólmanský trojlístek doplnil Jan Stejskal. S týmem cestuje i Peter Olayinka, který podepsal od 1. července smlouvu v CZ Bělehrad. Z toho důvodu Slavia jedná se srbským klubem o jeho případném odchodu už v zimním období.

Na trenérský tým udělali dojem nejen v nedělním přípravném utkání s Hradcem Králové i mladíci Denis Halinský a Daniel Šmiga, kteří se tak budou moci předvést i v Algarve. „Dan se nám proti Hradci hodně líbil, je to velice zajímavý hráč, to také ukázal. Proto s námi pocestuje," nechal se po vítězství 1:0 slyšet hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Do letadla usednou i David Pech a Taras Kačaraba, kteří mají zdravotní problémy. David Pech má svalové zranění, které si vyžádá zhruba třítýdenní pauzu. Naopak v Edenu se bude připravovat dlouhodobě zraněný David Hovorka s Janem Sirotníkem, kterého z nominace vyřadily zdravotní komplikace.

V Algarve sešívaní odehrají další přípravné duely. V pátek 13. ledna je čeká dvojzápas proti švýcarskému Servette Ženeva. Z Portugalska se tým vrátí po necelých dvou týdnech 23. ledna, první jarní kolo je následně naplánované na neděli 29. ledna od 15:00, kdy do Fortuna Areny zavítá Jablonec.

Z pátečních zápasů nabídneme přímé přenosy na Slavia TV.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články