MATCHDAY proti Plzni. Veni, vidi, Lingy | SK Slavia Praha
Více

MATCHDAY proti Plzni. Veni, vidi, Lingy

V sedmém dílu formátu MATCHDAY, který mapuje soutěžní duely SKS, se společně podíváme za kulisy sobotního obratu proti Plzni v rámci 23. kola FORTUNA:LIGY.

Slávisté v Edenu, kam zavítalo 18 678 fanoušků, uhájili první místo v tabulce i domácí letošní ligovou stoprocentní bilanci. Na rychlý úder Chorého odpověděl ve druhé půli Peter Olayinka, dvanácté vítězství z dvanácti duelů trefil Ondřej Lingr po přihrávce Matěje Juráska.

Střetnutí proběhlo pod záštitou a na pomoc spolku DONOR, na jeho konto bylo vybráno díky společnému úsilí obou klubů celkem 260 tisíc korun.

Vezmeme vás do kabiny sešívaných před utkáním, na poločasovou přestávku i na pozápasovou radost. Znovu prožijeme Lingrovu euforii a spontánní oslavu u střídačky, uslyšíte i dojmy šťastného střelce.

V exkluzivním rozhovoru pro MATCHDAY Lukáš Masopust zbilancuje napínavý duel, promluví o svém návratu na hřiště po dlouhé nemoci a zmíní i cennou zkušenost, kterou mu poskytlo derby rezervních týmů, kterého byl součástí.

Přímo na hrací ploše se se slávisty po konci utkání radoval i David Zima, dvojnásobný mistr ligy v červenobílém dresu a v současné době zraněný stoper FC Turín.

Těšit se můžete i na rozhovor s novým britským velvyslancem v České republice Mattem Fieldem. Jak se mu líbila atmosféra ve srovnání s Premier League? A pamatuje si rodák z Oxfordu duel, kterým se v květnu 2008 otevíral nový Eden?

V sedmém dílu MATCHDAY toho na vás samozřejmě čeká mnohem víc. Tak ať se líbí, slávisti!

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články