POTVRZENO. Slavii posílí Muhamed Tijani | SK Slavia Praha
Více

POTVRZENO. Slavii posílí Muhamed Tijani

Novou posilou Slavie je nigerijský útočník Muhamed Tijani. Dvaadvacetiletý Nigerijec, který v letošní sezoně nastřílel za Baník Ostrava jedenáct branek a v současné době se připravuje s týmem v Aigenu, podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2028.

„Získali jsme urostlého, silového, produktivního útočníka. Jarní fázi sezony měl fantastickou, sledovali jsme ho ale delší dobu. Věříme, že pod naším realizačním týmem dosáhne dalšího progresu, je mu stále teprve dvaadvacet let. Zná se s Igohem, ten mu pomůže v aklimatizaci. Držím mu palce, aby mu angažmá v Edenu vyšlo dle jeho i našich představ,“ říká sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

„Jsem nadšený, mám rád výzvy. Přestup do Slavie je přesně taková výzva, kterou jsem si přál. Těším se na evropské zápasy, na fanoušky. Rád bych jednou byl nejlepším ligovým střelcem. S Igohem se známe z mládežnické reprezentace, má v mém srdci speciální místo. Olayinka byl určitě inspirací nejen pro mě, ale pro další fotbalisty z Nigérie. Rád bych byl jednou stejně úspěšný jako on,“ přeje si Muhamed Tijani.

Tijani s fotbalem začínal v nigerijském klubu 36 Lion, ve vyhlášené akademii působili i Peter Olayinka, Yira Sor a Moses Usor.

Ve strukturách ostravského Baníku byl od září 2018, uvedl se skvěle, v I. Celostátní dorostenecké lize nastoupil do pěti utkání, sedmkrát skóroval. V létě roku 2019 putoval na hostování do druholigového Třince, debut v nejvyšší soutěži prožil 3. června 2020 za Karvinou proti Slovácku.

První ligovou šanci v Baníku dostal v sezoně 2020/21, zasáhl do jedenácti zápasů. Připsal si i první ligový gól, který vstřelil v září roku 2020 proti Pardubicím.

V létě roku 2021 se přesunul na roční hostování do druholigového Táborska, konečně trefil jackpot. Stal se klíčovým mužem sestavy, ve 28 zápasech nasázel devět branek, ke kterým přidal dvě nahrávky. A na předsezonní přípravu se hlásil zpátky v Baníku.

Letošní ročník už byl v jeho režii. 191 centimetrů vysoký útočník nastoupil do 32 zápasů, jedenáctkrát se zapsal mezi střelce. Osm gólů vstřelil v závěrečné fázi ročníku, kdy Baník bojoval o vyhnutí se barážovým příčkám. Dvakrát pálil proti Plzni i Pardubicím, hattrick zaznamenal v Olomouci, gólem se podílel na drtivé výhře nad Brnem. Navrch přidal dvě asistence.

Tijani rovněž prošel mládežnickými reprezentačními výběry Nigérie, společně s Igohem Ogbuem si v roce 2019 zahrál na MS do dvaceti let.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články