Dnipro-1? Do ofenzivy rychlý, nebezpečný tým | SK Slavia Praha
Více

Dnipro-1? Do ofenzivy rychlý, nebezpečný tým

O kvalitě a síle ukrajinského klubu Dnipro-1, soupeři slávistů pro 3. předkolo Evropské ligy, promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský.

Ukrajinský vicemistr v úterní odvetě trápil řecký Panathinaikos, v 56. minutě mu senzační vedení 2:1 vystřelil Eduard Sarapiy. Domácí tým ale srovnal skóre, duel dohrál v početní výhodě a v součtu s venkovním vítězstvím 3:1 postoupil do 3. předkola nemistrovské části Ligy mistrů.

Dnipro-1 tak vyzve slávisty v boji o play off Evropské ligy.

„Dnipro hrálo skvěle, do stavu 2:1 bylo lepším týmem, přidali i další branku, kterou jim rozhodčí neuznali. V obou zápasech Ukrajinci potvrdili, co o nich víme. Směrem dopředu jsou to výborní a rychlí hráči, nebezpeční hlavně po křídlech,“ popisuje Jindřich Trpišovský.

Ústřední postavou Dnipro-1 je reprezentační útočník Artem Dovbyk, nejlepší střelec uplynulého ročníku ukrajinské Premier Ligy. Na soupisce figurují i dva Argentinci.

„Dovbyk je rozdílový hráč, v odvetě to potvrdil krásným gólem. Vrátil se jim i kapitán Oleksandr Pikhalyonok, který byl předchozí čtyři zápasy zraněný. Zejména díky nim dvěma mělo Dnipro pasáže, ve kterých bylo lepším a nebezpečnějším týmem,“ přibližuje šéf slávistické střídačky.

Domácí utkání v Edenu proběhne 10. srpna od 19:00, odveta o týden později na Slovensku. Dnipro-1 našlo azyl pro evropská střetnutí v Košické futbalové areně, proti Panathinaikosu do ní zavítalo 5248 fanoušků.

„Pořadí zápasů jsme si přáli obráceně, chtěli jsme končit doma, jako tomu bylo třeba s Rakówem. Chceme postoupit, nemůžeme na to brát zřetel. Dojezdově i klimaticky jsou pro nás i naše fanoušky Košice lepší než Athény, je tam nový, krásný stadion, který se dostavuje. Na Panathinaikos bylo plno, věřím, že stejné to bude i proti nám. O postupujícím rozhodne momentální forma a kvalita týmu, stejně tak důležité okamžiky zápasů. Proti Panathinaikosu i Rakówu jsme je vloni zvládli, chceme to zopakovat,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Aktuálně

Starší žáci jasně přehráli FTA, U17 slaví mistrovský titul

21. 5. 2024
Žáci U15 a U14 předvedli proti FTA povedené výkony i s dvouciferným výsledkem. Mladší dorostenci si po výhře v Liberci pojistili mistrovský titul. Přípravky změřily síly s výběry PFS. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Boluwatife Ogungbayi utrpěl vážné zranění. Čeká ho dlouhá pauza

20. 5. 2024
Dvacetiletý křídelník Victor Boluwatife Ogungbayi utrpěl v utkání B-týmu s Akademií Táborska zranění postranního a zkříženého vazu v koleni. Nyní ho čeká operace a pauza minimálně devět měsíců.

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Další články