Věřím, že recept na výhru máme. Z týmu cítím sílu | SK Slavia Praha
Více

Věřím, že recept na výhru máme. Z týmu cítím sílu

Slávistický kapitán Tomáš Holeš odpovídal na tiskové konferenci před úvodním zápasem s Dniprem na dotazy novinářů. Hovořil o rozpoložení týmu, popsal kvality soupeře, stav trávníku a promluvil také o specifické cestě vedoucí do základní skupiny Evropské ligy.

Jaká je atmosféra v týmu? Čeká vás důležité evropské utkání.
„Oproti lize je to trošku něco jiného, i na tréninku z týmu cítím trošku odlišné napětí. Jde o hodně, stačí dva zápasy a můžete jít z kola ven. Všichni chceme do skupiny Evropské ligy a uděláme pro to maximum. Jsme silní, podáváme dobré výkony, takže se všichni těšíme.“

Kde vidíte silné a slabé stránky soupeře?
„Kvalitní jsou zejména na míči, záloha jim funguje velmi dobře. Mají rychlá křídla a nebezpečného hroťáka. Musíme být ostražití a plnit si defenzivní úkoly na sto procent. Ukazovali jsme si ale i nějaká okénka dozadu, věřím, že recept na vítězství máme.“

Do skupiny Evropské ligy vede čistě ukrajinská cesta.
„Jsem rád, že to takhle dopadlo, týmy od sebe nejsou příliš daleko. Navíc máme Tarase, se kterým jsem hru soupeře hodně rozebíral. Řešili jsme, na co si dát pozor, i to pro nás může být výhoda."

Stav trávníku není optimální, máte ho vzhledem k možným zraněním v podvědomí?
„Samozřejmě to není ideální. S mou postavou je pohyb obtížnější, při sprintu se mi boří nohy. Hru to částečně ovlivňuje, v hlavě to ale nemám, v opačném případě bych nemohl hrát. Musíme si hlavně dávat pozor na každý dotyk s míčem, abychom ho nedarovali soupeři. Obzvlášť pro obránce je to náročné, každá chyba může vyústit ve velkou šanci. Už na tom ale budeme hrát třetí zápas, takže víme, co od povrchu čekat.“

Aktuálně

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér".

Dorostenci porazili Boleslav, jedenácté vítězství v řadě pro U17

14. 5. 2024
Starší dorostenci zvládli těžké utkání s Mladou Boleslaví a vyhráli 4:3. Také U17 porazila stejného soupeře a má 11 vítězství v řadě. Kluci z U11 získali na turnajích zlaté a bronzové medaile. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články