Ohlasy na los: TOP soupeř i šance projít dál | SK Slavia Praha
Více

Ohlasy na los: TOP soupeř i šance projít dál

O své dojmy z pátečního losu základních skupin Evropské ligy se bezprostředně po jeho skončení podělili Jindřich Trpišovský, Tomáš Holeš i generální ředitel Slavie Martin Říha.

Sešívaní vyzvou ve skupině G AS Řím, Šeriff Tiraspol a Servette Ženeva.

„AS Řím byl jeden z mých preferovaných soupeřů z první skupiny, bude to moc hezký výjezd pro naše fanoušky, to platí i o soupeři ze Ženevy. Na Tiraspol máme všichni nepříjemné vzpomínky, doufám, že se nám podaří je přemazat. AS v Praze bude další obrovské lákadlo pro naše fanoušky. Věřím, že nás požene plný stadion tak, jak je to poslední dobou zvykem,“ říká 1. místopředseda představenstva Martin Říha, který byl losování v Monaku osobně přítomný.

„Máme radost. Přáli jsme si tým, který bude pro fanoušky atraktivní, což se stoprocentně povedlo. Finalista z minulé sezony, navíc mistr UECL z před dvou let. Světový trenér, skvělí hráči i příjemné vzpomínky na poslední konfrontaci. Čeká nás super výjezd, krásné město a legendární stadion. Jsme maximálně spokojení,“ hodnotí podobu základní skupiny trenér Jindřich Trpišovský.

„Z prvního koše jsem si přál top tým, AS Řím to splňuje. Moc se na to těším, mají v kádru skvělé hráče, do Edenu přijede José Mourinho. Pro naše skvělé fanoušky myslím velké lákadlo,“ dodává Tomáš Holeš.

Rozpis zápasů zveřejní UEFA do sobotního poledne. V základní skupině Evropské ligy se slávisté v éře trenérského týmu Jindřicha Trpišovského představí už potřetí. V sezonách 2018/19 a 2020/21 došli až do čtvrtfinále.

„Chceme pobavit lidi, předvést kvalitní výkon a poučit se z minulé sezony. Predikce nemám rád, těžko posoudit, jaká je aktuální forma soupeřů. My uděláme samozřejmě všechno pro to, abychom šli dál a mohli do Edenu přivézt další velké jméno. Pokud ze sebe vydáme maximum, postup je reálný,“ věří hlavní trenér Slavie.

„Skupina je to těžká. Tiraspol tolik neznám, ale Servette je švýcarský vicemistr, hráli jsme s nimi v Portugalsku na soustředění. Sledoval jsem je v kvalifikaci Ligy mistrů proti Rangers, vyrovnané zápasy. Ale určitě budeme chtít postoupit,“ uzavírá Holeš.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články