Kostky jsou vrženy. Sešívaní odletěli do Říma | SK Slavia Praha
Více

Kostky jsou vrženy. Sešívaní odletěli do Říma

Slávisté se vydali na cestu do italské metropole, kde ve čtvrtek od 21:00 vyzvou v rámci třetího kola Evropské ligy římské AS. Před odletem promluvil asistent trenéra Zdeněk Houštecký a útočník Mojmír Chytil.

„Je to věhlasný tým, i takové si ale někdy projdou menší krizí. Teď už hrají zase skvěle, poslední zápasy výsledkově zvládli. Pravda se ukáže až na hřišti a my uděláme vše pro to, aby byla červenobílá," popisuje výkonnost AS asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

„Je to přesně ten zápas, o kterém jsme jako malí kluci snili. Zahrát si na takto velkém stadionu bude obrovský zážitek, už nemůžu ani dospat," směje se útočník Mojmír Chytil.

Kádr čtvrtečního soupeře zdobí zvučná jména, mezi kterými nechybí ani držitelé titulu Serie A nebo výherci posledního mistrovství světa v Kataru.

„Jako útočník jsem nejvíce zvědavý na Romelua Lukaka. Je ohromně silný, rychlý, velmi se na konfrontaci s ním těším," dodává autor šesti branek v aktuální sezoně.

V italské metropoli na sebe narazí prozatím stoprocentní týmy, Řím duely se Servette i Sheriffem zvládl, Slavia však v současné chvíli vede skupinu G rozdílem skóre.

„Budeme hrát stejně jako vždy, ofenzivně a aktivně. Chceme si rozdat si to s nimi jako rovný s rovným. Máme soupeře nakoukaného, pokusíme se na něj něco vymyslet. Kluci do toho určitě dají všechno," věří v úspěch člen realizačního týmu sešívaných.

„Skupinu jsme podle mého rozehráli výborně, dodalo nám to klid do žil. Teď se můžeme s čistou hlavou chystat na Řím, jdeme se zkrátka poprat o první místo," hlásí s úsměvem čtyřiadvacetiletý forvard.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články