PREVIEW: Jaroslav Köstl před vršovickým derby | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Jaroslav Köstl před vršovickým derby

O své dojmy se v tradičním preview před nedělním ligovým soubojem o Vršovice proti Bohemians podělil asistent hlavního trenéra Jaroslav Köstl. Hovořil o rozpoložení soupeře, rotaci v sestavě a vrátil se i k porážce na Stadio Olimpico.

Tři dny po porážce s římským AS slávisti znovu vyběhnou na ligový trávník. V neděli od 18:00 je v Ďolíčku na programu vršovické derby. Bohemians patří v tabulce osmé místo, v posledním kole vyhráli v Jablonci.

„Mají trochu kolísavou výkonnost. Byla tam spousta zápasů, které měli vyhrát a bodově je nedotáhli, naopak teď proti Jablonci si tři body úplně nezasloužili. Stejně jako loni se jim daří venku. Jedeme na Bohemku, kde to nikdy není jednoduché, ale chceme tam uspět,“ hlásí asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Asistent hlavního trenéra se vrátil i ke čtvrtečnímu evropskému duelu na Stadio Olimpico. Sešívaným nevyšel vstup do utkání, inkasovali v první a sedmnácté minutě. Zlepšený výkon ke korigování skóre nevedl.

„Bohužel jsme nechytili začátek zápasu, ale myslím si, že druhou půli už jsme zvládli se ctí. Setkali jsme se s obrovskou kvalitou. Alespoň víme, co nám chybí. Spousta nových kluků takový zápas nezažila, je to dobrá zkušenost,“ dodává asistent trenéra.

Jaroslav Köstl promluvil před nedělním střetnutím také o plánované rotaci v sestavě. A odkryl plány se Sheriffem Synianem, který už nastoupil za rezervní tým.

„Sheriffa jsme byli sledovat na béčku, zvládnul ten zápas skvěle, je to jedna z variant. Rotace bude, dohrávali jsme pozdě večer, odletěli v noci po zápase. Rotace určitě nějaká bude. Kádr je dost široký, poradíme si s tím,“ uzavírá Jaroslav Köstl

Zápas proti Bohemians začíná v neděli v 18:00, přímým přenosem jej vysílá 02 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám ve vršovickém derby palce.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články