Mládežnický derby víkend je tady | SK Slavia Praha
Více

Mládežnický derby víkend je tady

První listopadový víkend se ponese v duchu mládežnických derby. Své síly změří dorostenecké kategorie v sobotu i v neděli. Sobotní derby se odehrají na Strahově, ta nedělní pak v Edenu.

O víkendu 4. a 5. listopadu nás čekají čtyři mládežnická derby. Utkají se proti sobě hned všechny dorostenecké kategorie. U19 a U17 v rámci I. Celostátní dorostenecké ligy a U18 a U16 v rámci České ligy dorostu.

První derby se odehrají v sobotu 4. listopadu, a to v tréninkovém centru Sparty na Strahově. Tam se utkají kategorie U19 a U17. Nejstarší dorostenecká kategorie U19 začíná své utkání od 11:00, U17 na ně pak navazuje od 13:15. Utkání kategorií U17 bude obzvlášť speciální, protože se utká první s druhým cekem tabulky. Slávisté ale vedou soutěž U17 o šest bodů a v letošním ročníku ještě neprohráli.

„Na derby se samozřejmě těšíme. Kluci se mezi sebou znají, v Praze se potkávají, stejně tak na reprezentačních srazech. Takže po těch vítězných derby to ta druhá strana asi vždy pocítí. Ale to myslím v dobrém. Pořád jsme mládežnická kategorie a tak nám jde především o sportovní stránku. Místo přehnané rivality se těšíme na sportovní střet dvou týmů, které jsou v čele tabulky a měly by tak hrát nejlepší fotbal. Utkání bereme jako zrcadlo naší týmové i individuální herní kvality. Po přehnaném očekávání většinou nastává stejnou měrou velké strádání. Očekávání tak nemám nijak přehnaná. Mám ovšem přání, aby se v ten den vše sešlo. Aby bylo hezké počasí, přišlo hodně lidí, hrálo se v příjemné atmosféře a aby oba týmy předvedly vášnivý mládežnický fotbal plný útočných kombinačních akcí, skvělých týmových a individuálních výkonů. Sparta oproti loňskému roku vypadá zase o něco silnější, respektujeme její výkony a výsledky. V utkání ale chceme uspět herně, následně pak i výsledkově,“ říká před derby hlavní trenér U17 Jaroslav Machač.

Věřím, že v derby bude na našich hráčích vidět maximální nasazení, týmové pojetí i potřebná fotbalová kvalita. Že dokážeme prolomit špatnou koncovku, která nás poslední dobou provází. Rádi bychom si zažili po delší době pocit vítězství. Do zápasu nebudeme bohužel moci využít nejsilnější sestavu z důvodu souběžného utkání našeho B týmu a několika nemocem a zraněním. Šanci tak dostanou další hráči, kteří budou mít motivaci ukázat se v tak prestižním zápase. Půjdeme do utkání opět s velmi mladým týmem, kde bude naprostá většina hráčů hrát derby U19 poprvé. Tak uvidíme, jestli se podaří naše cíle naplnit,“ říká před derby hlavní trenér U19 Milan Titěra.

V neděli na zápasy navážou dorostenci z výběru U18 a nejmladší dorostenecká kategorie U16. Tato derby se odehrají v tréninkovém centru v Edenu. Výběr U18 má výkop svého derby na programu od 10:00, navazující U16 pak v 12:15.

Ze všech čtyř utkání vám přineseme online reportáže na sociálních sítích mládeže, tak nás sledujte anebo přijďte dorostence podpořit přímo na místo. Všechna utkání jsou přístupná pro fanoušky zdarma.

4. listopaduAC Sparta Praha U19 - SK Slavia Praha U1911:00, TCM Strahov
4. listopaduAC Sparta Praha U17 - SK Slavia Praha U1713:15, TCM Strahov
5. listopaduSK Slavia Praha U18 - AC Sparta Praha U1810:00, TCM Eden
5. listopaduSK Slavia Praha U16 - AC Sparta Praha U1612:15, TCM Eden

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články