Dorostenci zakončili podzim vítězně, žáci porazili Liberec | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci zakončili podzim vítězně, žáci porazili Liberec

Dorostenci přehráli v posledním podzimním kole Frýdek-Místek. Starší žáci porazili v Edenu Slovan Liberec 5:3. U13 a U11 vyrazily na miniturnaje do rakouského Salcburku. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

B-tým

SK Slavia Praha vs. Sokol Hostouň 2:1 (1:0)

Sestava: Sirotník - Trédl, Hunal, Švec, Zachoval - Planka (90. Behenský), Žitný, Hájek (78. Pech Dom.) - Toula (60. Škoda), Ogungbayi ( 90. Piták) - Tecl (60. Pudil A.)

Góly: 8. Ogungbayi, 47. Trédl

Hodnocení trenéra Davida Střihavky: Osobně jsem nadšený z toho, jak dnes vše probíhalo. Nám všem se dnes povedlo dotáhnout důležitý zápas do vítězného konce, i když se ta výhra nerodila hladce. Jsem nesmírně hrdý na celý tým, od hráčů přes realizační tým a s podporou celého klubu jsme to zvládli. Máme za sebou půlsezonu, náš mini cíl jsme si splnili a teď máme dostatek prostoru kluky znovu posouvat a zlepšovat a na jaře se vrátíme ještě silnější. Dnešní zápas bych si samozřejmě z trenérského pohledu představoval v menších nervech, emoce byly vyšponované docela dost. K tomu velkému profesionálnímu fotbalu bych ale řekl, že už to prostě patří.

U19

SK Slavia Praha vs. FK Frýdek-Místek 3:0 (2:0)

Sestava: Rezek – Palán (83. Schwan), Boledovič, Slončík, Holub (75. Herák) – Dufek (67. Naskos), Zamazal, Hefner – Belžík (67. Teterya), Pikolon, Lacko (75. Jinoch)

Góly: 40. Belžík, 45. Lacko, 58. Pikolon

Hodnocení trenéra Milana Titěry: Po měsíci se i U19 dočkala výhry i když se nerodila lehce. Po několika neproměněných gólových šancích v prvních třiceti minutách nařídil sudí penaltu. Hrozila nám tedy po páté v řadě situace, kdy bychom museli utkaní otáčet. Naštěstí Rezek penaltu vyrazil a zanedlouho vstřelil Belžík úvodní gól. Do poločasu jsme zvýšili na 2:0. Ve druhé půli přidal třetí gól z trestného kopu Pikolon. Tentokrát jsme se vyvarovali individuálních chyb v obraně a do ofenzivy jsme lépe dotahovali prostor vápna.

WU18

FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha 1:10

Góly: 4x Krejčová, 2x Vojtěchová, 2x Benešová, Kučerová, Zomberová

Hodnocení trenérky Michaely Daněčkové: Zápas s Hradcem byl pro nás malá příprava do utkání se Spartou, kde jsme si chtěli vyzkoušet pár nových věcí. V prvním poločase jsme vstřelily čtyři branky, ale spíše po individuálních akcích. Z nastavených principů se nám moc nedařilo skórovat. Často se nám nedařila výstavba při rotacích ve středu hřiště. Do druhého poločasu jsme vstoupily se změnou obraného systému, který byl mnohem účelnější. Více jsme se dostávaly do rychlých protiútoků, ve kterých jsme byly hodně efektivní. Velmi dobře do zápasu vstoupily střídající hráčky, které hru oživily a dalšími šesti góly uzavřely zápas. Holky musíme pochválit hlavně za druhý poločas.

U18

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:3 (1:2)

Sestava: Dostalík – Palán (60. Palaščák), Červenka, Antič, Schwan – Herák, Hubička (60. Martyniuk), Dufek – Teterya, Kotrba (60. Kovář), Jinoch (46. Hefner)

Góly: 25. Dufek, 41. Kotrba, 69. Schwan

Hodnocení trenéra Radima Pfeifera: Hned v úvodu jsme si vytvořili několik slušných šancí po přihrávkách z velmi aktivní levé strany, kdy nám chyběl větší klid v předfinální a finální fázi. Soupeř měl méně ze hry, ale po penaltě vedl. Naše ofenzivní snažení to nepřerušilo. Krásný gól vstřelil Dufek. Ve 41. minutě jsme otočili průběh utkání. Úvod druhého poločasu se nám nepovedl úplně podle představ, kdy byl po dvou rychlých žlutých kartách vyloučen Dufek. Soupeř toho nedokázal využít a my navýšili vedení z penalty. V průběhu posledních minut jsme dokázali držet míč, ale občas jsme se ho zbytečně zbrkle zbavovali. Kluci dnes stejně jako před týdnem dokázali otočit nepříznivý průběh utkání, a i přes početní nevýhodu zvítězili slušným výkonem. Za to jim patří pochvala.

U17

SK Slavia Praha vs. FK Frýdek-Místek 9:2 (6:0)

Sestava: Obdržálek – Palivec, Kočvara, Kovář, Jelínek (63. Naskos) – Filippov (63. Kotrba), Hubička (63. Sehnoutka), Kolářík – Březina, Antič (63. Kumpan), Németh

Góly: 12. a 16. Březina, 23. a 48. Németh, 30., 34. a 41. Antič, 60. a 66. Kolářík

Hodnocení trenéra Jaroslava Machače: Utkání prvního s posledním mělo být o tom, zda dáme góly. My je dali, a ještě další šance zazdili. V útoku jsme kvalitu tradičně potvrdili, hráli s chutí, v pohybu. Někdy až moc středem, kdy to chtělo více využít krajů. Střelecky se prosadili čtyři nejvýše postavení hráči. Dobrou náladu nemáme ovšem nikdo, protože si uvědomujeme, že nás stále trápí defenziva. Dostáváme zbytečné góly, nejsme schopni uhrát utkání s nulou ani proti poslednímu. Největšími problémy jsou soubojové chování a nabírání hráčů v pokutovém území.

U16

SK Dynamo České Budějovice vs. SK Slavia Praha 3:1 (2:0)

Sestava: Seidel – Drašnar, Ferenc, Fuksa, Pastyřík (63. Skokan) – Kubů, Frolík, Horváth (63. Magada) – Hájek, Potměšil, Brázda (63. Chaluš)

Góly: 88. Skokan

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: V prvním poločase byl výkon navazující na derby, bezkrevný, pohodlný se snahou kombinovat, ale bez důrazu v osobních soubojích. Vícekrát skákal míč v malém vápně a my ho jen sledovali. Chyběl hlad po gólu. Soupeř hrozil z rychlých protiútoků a byl nepříjemný v soubojích. Po poločase se výkon o hodně zlepšil. Byli jsme aktivní, dopředu nebezpeční, ale bohužel impotentní. Korigující gól jsme dali až v závěru.

U15

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 5:3 (2:1)

Sestava: Vávra – Kravařík (41. Barčot), Pancíř (41. Chadima), Kratochvíl (41. Kuneš), Baroš – Kupera (41. Mašek), Ilinčić (41. Srb), Svoboda (41. Belžík) – Filip, Procházka, Kozhushko

Góly: 26. Pancíř, 32. Procházka, 56. Kozhushko, 64. Filip, 73. Srb

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Soupeř hrál po celý zápas vysoký presink s velkou dávkou agresivity, důrazem a tvrdými souboji někdy na hranici faulu, ale rozhodně ne zákeřně. Přestože jsme se na to upozorňovali před utkáním i v poločasové pauze, v určitých pasážích zápasu jsme nebyli schopní se tomu vyrovnat a kvalitně založit útok. Situace k rychlému protiútoku, které presink soupeře nabízel, jsme mnohdy řešili špatně nebo nepřesně a nedokázali jsme tak odskočit na tříbrankový rozdíl, který by aktivitu soupeře pravděpodobně otupil. Obdrželi jsme góly po standardkách a chybách v rozehrávce. Celkově dnes hru hodnotím jako slabý výkon. Pozitivem určitě je, že i přesto, že se herně tolik nedařilo, kluci zvládli zápas výsledkově, podobně jako tomu bylo na Bohemce.

U14

SK Slavia Praha vs. FC Slovan Liberec 5:3 (3:0)

Sestava: Fukna – Novotný (41. Biriukov), Šafr, Košťál D., Košťál O. (41. Hofman) – Teplý (41. Lahoda), Fingerhutt, Vacek (57. Zich) – Pěnkava, Všetečka (53. Střihavka), Šourek

Góly: 3. Fingerhutt, 29. a 56. Šourek, 35. Všetečka, 78. Střihavka

Hodnocení trenéra Pavla Němce: V prvním poločase jsme si vypracovali několik šancí a celkově měli více ze hry. Ale i tak jsme často míč ztráceli, mnohdy i zbytečně, bez tlaku soupeře. Začátek druhého poločasu jsme dali dva góly a byl zcela v naší režii. Další jasné šance jsme ještě zahodili. Pak jsme zažili totální výpadek, během deseti minut dostali tři rychle góly, zcela se zhroutili a bylo to velké drama až do samotného konce. Z brejku jsme rozhodli o tom, že tři body zůstanou v Edenu.

U13

Miniturnaj Salcburk

Sestava: Jeřábek – Skopec, Kočí, Kléma, Vlášek, Petrović, Šíma, Rakár, Rigoci, Odei, Kopřiva, Sklenář, Rusyn, Javůrek, Dvořák

SK Slavia Praha – TSV 1860 Mnichov 2:2 (Rakár, Dvořák)

SK Slavia Praha – FC Red Bull Salcburk 0:1

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Od začátku utkání s Mnichovem jsme hráli aktivně, byli dobří v pohybu, jeden na jednoho i herních kombinacích. Dařilo se nám soupeře i dobře presovat. Po úvodním tlaku jsme měli dvě slibné akce, leč bez gólového vyjádření. A jak to už bývá, nedáš dostaneš platilo i v tomto zápase. I tak jsme se dál tlačili do zakončení a chtěli zápas otočit. Po malé chybě nás soupeř potrestal a poločas skončil 2:0 pro soupeře. V druhém poločase jsme ještě více přidali a po ukázkových akcí z křídla a středem hřiště jsme vyrovnali na 2:2. V závěru se nám už nepodařilo dát i přes náš tlak třetí gól. Se Salcburkem to bylo v prvním poločase hodně vyrovnané. Oba týmy silné ve výstavbě tak i kombinačně. Byla vidět i individuální kvalita. Soupeř se dostal do vedení po tečované střele. Druhý poločas jsme šli otočit, jako v minulém zápase. Tlačili jsme se k soupeřově brance, ale soupeř nám zachytával rozehru a hrozil z protiútoků. I přes velkou snahu v poslední desetiminutovce se už klukům nepodařilo vyrovnat

U13 + U12

FC Slovan Liberec U13 vs. SK Slavia Praha 15:9

Sestava: Vohralík – Botnari, Skopec, Vlášek, Valenta, Paur, Vrabec, Rigoci, Rusyn, Kočina

Góly: 4x Rigoci, 2x Rusyn, 2x Botnari, Paur

Hodnocení trenéra Nicolase Kalinského: První třetina v podání šancí na obou stranách. Liberec na nás vstoupil s vysokým presinkem. My dokázali kvalitně vystavovat a přenesli jsme to i do útočné poloviny. Emočně a fyzicky jsme na tom byli skvěle. Soupeř se dostával hlavně po našich chybách do zakončení. Do druhé třetiny jsme vstoupili v podobném duchu, bohužel po třech slepených gólech nám odešla odvaha, pohyb bez míče i emoční stránka. Procento odražených míčů nebylo taky na naší straně. Do třetí třetiny jsme opět vstoupili lepe nastaveni. Občas se to střídalo herně nahoru dolů, ale už jsme odešli fyzicky. Nedostupovali jsme a byli pozdě u hráčů. Celkově byl soupeř fyzičtější, organizovanější, v koncovce až nekompromisní. Určitě dobrá konfrontace pro naše hráče.

U12

Miniturnaj Ivančice

Sestava: Vohralík, Kubička – Hošek, Botnari, Lžíčař, Chlumský, Bayo, Freimann, Ficl, Kočina, Paur, Podhorský, Pokorný, Valenta, Vrabec

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Hlavně zápasy se slovenskými soupeři byly přínosné a poučné. V obou nám na začátku dělal problém vysoký pressing soupeře. Postupem času jsme se tomu dokázali přizpůsobit a dobře přecházet nahoru a zároveň do šancí. Oba zápasy byly nahoru dolu a čekalo se, který tým odskočí o dva góly. My bohužel ty největší šance na odskočení promarnili. Problém nám dělala agresivita těchto soupeřů a celkově vyhodnocení si, kdy vystoupit proti hráči a kdy ne.

U12 + U11

FC Slovan Liberec U12 vs. SK Slavia Praha 6:7

Sestava: Kubička – Hofman, Podhorský, Kaiser, Pokorný, Lžíčař, Freimann, Ficl, Franěk, Pudlik

Góly: 6x Freimann, Lžíčař

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Skvělá první třetina. Velmi dobře jsme vystavovali, byli jsme efektivní v zakončení, dobře jsme otáčeli hru a tím, že jsme se dostávali přes presing tak jsme chodili do přečíslení, které jsme řešili dobře. V druhé třetině se soupeř chytil dvěma góly z rohů. Pořád jsme ale dokázali dobře vystavovat, jen nám chyběla trochu větší přesnost v poslední třetině hřiště. Ve třetí třetině už nám došly síly, soupeř srovnal a my některé situace řešili zbrkle. Všichni kluci za výkon zaslouží pochvalu.

WU11

Planeo Cup - kvalifikace

Celkové umístění:
3. místo

Hodnocení trenérky Markéty Matějkové: Na začáktu jsme měly velmi pomalý rozjezd. Kluci byli hned připraveni, nenechali nám ani kousek prostoru, každý míč dohrávali a byli důrazní. Na to holky nebyly připravené a mysleli si, že to půjde samo. Pátý zápas už jsme se trochu víc rozehrály, řekli jsme si něco k předchozím zápasům, i holky samy řekly svůj názor a na hře se to začalo značně odrážet a další zápasy už se to jen zlepšovalo. Začaly jsme hrát tak jak to umíme, věřit si jak individuálně, tak jsme konečně začaly kombinovat, mluvit na sebe a hra se nám začínala líbit. Skvělé výkony byly vidět právě v zápase s Tempem.

U11

Miniturnaj Salcburk

SK Slavia Praha – FC Red Bull Salcburk A 4:2 (Nesvadba, Pudlik, Špinar, Pinter)

SK Slavia Praha – FC Red Bull Salcburk B 5:2 (2x Háječek, Kalík, Nesvadba, Špinar)

SK Slavia Praha – Lask Linz 4:3

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Od začátku prvního zápasu jsme hráli velmi dobře ve výstavbě. Přihrávky měly kvalitu, zlepšili jsme krytí míče, hráli jsme rychle a úspěšně jeden na jednoho. Mít větší štěstí v koncovce, mohlo být skóre vyšší než 3:0. Druhou část jsme pokračovali ve vysokém tempu a kvalitě hry. Soupeř se také zvedl a hrál se fotbal nahoru dolu. Red Bullu B byl o trochu slabší soupeř. Po vstřelení dvou rychlých branek jsme se přizpůsobili hře soupeře. Začali jsme ztrácet míče a prorážet. Měli jsme špatný pohyb bez míče, pomalé přihrávky a neochota nechat na hřišti všechno, přinesla vyrovnání soupeře. Kluci ale zareagovali dobře, přidali a soupeře přehráli. Hodně podobný průběh jako náš druhý zápas byl i proti Lasku. Dobrá první půle, vedení 3:0 po krásných akcích. V týdnu jsme se věnovali náběhům a přihrávkám do prostoru, což nám vzhledem k ofsajdům od poloviny hřiště hrálo do karet a mohli jsme to vyzkoušet v zápase. Dařilo se nám a často jsme se díky věcem z tréninku prosazovali v zápase. Druhá půle už byla trochu na sílu. Měli jsme toho po třech zápasech v řadě dost.

U10

Bohemians Praha 1905 U11 vs. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Štěpána Andrleho: Proti o rok starším klukům z Bohemky jsme byli na hřišti živější a lepší. Objevovalo se spoustu situací jeden na jednoho a následných herních řešení i s dobrým zakončením. Objevoval se i dobrý pohyb hráčů bez míče. Klukům jsme zdůrazňovali i práci směrem dozadu. První čtvrtinu se nám to moc nedařilo, ale ve zbytku zápasu bylo u kluků vidět velké zlepšení. Bylo na nich vidět, že nechtějí dostat gól a makali i směrem dozadu.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články