Podzim U19. Střed tabulky i druhý nejlepší útok | SK Slavia Praha
Více

Podzim U19. Střed tabulky i druhý nejlepší útok

Slávisté byli během první poloviny sezony na dně, ale i v čele ligy. Kráčí soutěží s nejmladším týmem, který vytvořil sérii osmi utkání bez porážky. Výsledkově nepovedený závěr podzimu však mládežníkům přisoudil 8. místo. „Nepropojili jsme herní převahu s výsledkem,“ říká pro klubový web hlavní trenér U19 Milan Titěra.

„Dosavadní část sezony se hodně podobala loňskému podzimu, kdy se nám dařilo herně, ale výsledkově to bylo nevyrovnané. Po úspěšném CEE CUPu, kde jsme těsně prohráli až ve finále s brazilským Palmeiras, se nám nepodařil vstup do soutěže. Střelecky jsme se chytli až ve 4. kole, kdy jsme vysokou výhrou nastartovali vítěznou sérii, která nás vynesla z předposledního místa až na první. Pak jsme bohužel nezvládli střelecky závěr soutěže a opět se propadli do středu tabulky. I přesto, že má náš tým věkový průměr 17 let, tak kromě dvou zápasů jsme všechny soupeře herně přehrávali. Bohužel mentální nevyspělost, absence lídrů, kteří by dokázali zlomit vyrovnané utkání v náš prospěch, a hlavně slabá střelecká efektivita, nás zatím stála lepší umístění,“ hodnotí půlsezonu hlavní trenér U19 Milan Titěra.

Po patnácti odehraných zápasech mají nejstarší dorostenci na svém kontě dvacet jedna bodů, díky šesti výhrám a třem remízám. I přesto, že se sešívaní často potýkali s problémy ve finální fázi, mají po Českých Budějovicích druhý nejlepší útok s třiatřiceti góly a gólový rozdíl +12. Nejlepším střelcem týmu je po podzimu Samuel Pikolon. Do sítě soupeře se trefil devětkrát, což z něj dělá i čtvrtého nejlepšího střelce soutěže. Pětkrát se trefil Jan Lacko a o zásah méně má Karel Belžík.

Tým s věkovým průměrem lehce nad 17 let se postaral také o nejvyšší podzimní výhru soutěže, a to 7:1 proti Jihlavě. Defenziva červenobílých udržela třikrát čisté konto, inkasovala jedenadvacetkrát.

„Podobně jako loni má u nás prioritu B-tým, který se snaží postoupit zpět do druhé ligy, a to převážně s hráči, kteří věkově spadají do U19 a U18. I tak máme mnoho talentovaných hráčů, kteří se rozvíjí a snažíme se prezentovat hrou, založenou na klubových herních principech. Naši hráči jsou rovněž důležitou součástí mládežnických reprezentačních výběrů. Od léta bylo vybráno do reprezentace i několik nováčků, kteří udělali dobrý dojem,“ doplňuje šéf lavičky starších dorostenců.

„Po skončení ligy se nám tento víkend podařilo vyhrát tradiční halový Memoriál Dr. Jíry. Naši reprezentanti ve stejnou dobu odehráli zajímavá utkání s Německem a Portugalskem. Zároveň pro nás v listopadu začíná turnaj Al Abtal, kde je obrovská konkurence nejlepších evropských mládežnických týmů. Konkrétně nás čekají zápasy s Monakem a Juventusem. Pak už si hráči na několik týdnů odpočinou od pravidelného tréninku. Od nového roku je bude čekat náročná příprava, plno zápasů se zahraničními týmy a doufejme výsledkově úspěšnější jarní část ligy U19,“ uzavírá Milan Titěra.

Více o turnaji Al Abtal v článku ZDE.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články