Úspěšný podzim U17. Dvanáct výher v řadě a vedení v soutěži | SK Slavia Praha
Více

Úspěšný podzim U17. Dvanáct výher v řadě a vedení v soutěži

Hned na úvod proti Baníku je připravil o vítězství gól v nastavení. To byla však jediná ztráta dorostenců za úvodní tři měsíce ligových soutěží. Obdivuhodná série dvanácti výher v řadě vynesla mládežníky do čela tabulky.

Podzim se mladším dorostencům vedl náramně. Dlouhé týdny kráčeli soutěží bez porážky, s řadou vítězství a dobrými výkony v zádech. Říjnová výhra 8:0 nad Slovanem Liberec a hattricky Kotrby s Březinou byly jen důkazem, v jaké pohodě se tým a hráči nachází. Žádná série však netrvá věčně. Herní i výsledkové zaváhání sedmnáctky přišlo v derby. Na těsnou prohru však mládežníci zareagovali dalším vysokým vítězstvím 9:2 nad Frýdkem-Místkem a uzavřeli podzim v dobrém rozmaru.

„S podzimní částí sezony můžeme být spokojeni. Včetně přípravy jsme prohráli jen dvě utkání, jinak jsme podzimem prolétli na vítězné vlně. Začalo to už, když jsme vyhráli velice prestižní Memoriál Františka Harašty. Velkou radost máme ale především z výkonů týmu i samotných hráčů. Ne všechna utkání byla tak snadná, jak vypadaly výsledky. Někdy jsme utkání zlomili v závěru, jindy museli vývoj otáčet. Prezentovali jsme se útočnou hrou, vsítili hodně branek, soupeře přehrávali. Tým má velkou sílu a sešlo se v něm hodně kvalitních hráčů. Dokazuje to i počet reprezentačních pozvánek. Stává se, že na sraz jede i deset hráčů z našeho ročníku. Kluci pořád chtějí trénovat, jejich nasazení je na top úrovni a v tomto směru si nemůžeme stěžovat. Je radost s tímto týmem být denně nejen na hřišti. Jsme také rádi, že se dokázal po těžkém a dlouhém zranění vrátit Aleš Březina. Jsme sice po podzimu půlmistři, ale nesmíme usnout na vavřínech. Sparta a Baník nám šlapou na paty, mají velice silné týmy, hrají náročným stylem a ani jednoho z těchto soupeřů jsme nedokázali porazit,“ bilancuje hlavní trenér U17 Jaroslav Machač.

Jak zmínil šéf lavičky mladších dorostenců, slávisté se mohli opřít především o produktivní a nevyzpytatelnou ofenzivu v čele s nejlepším střelcem soutěže Alešem Březinou. Z celkových šedesáti sedmi úspěšných zásahů se slávistický křídelník trefil osmnáctkrát. Hrozbou pro brankáře byli i další. Josef Kolářík zapsal 11 gólů, Kryštof Čížek 9 a Matěj Kotrba 7. Dařilo se i vzadu. Tři čistá konta v patnácti zápasech. Sešívaná obrana v čele s brankářem Obdržálkem patří k nejlepším v republice.

„I tak nám naše obrana dělá vrásky. Konkrétně máme největší starosti z velkého počtu zraněných hráčů. Dlouhodobě chybí Horsinka s Němcem, často mimu hru je Adam, a v půlce podzimu nám pro vážné zlomeniny vypadli ještě Šmiga a kapitán Beran,“ říká trenér.

„Některé hráče máme teď na kvalifikaci o Euro. Poté máme ještě tři přípravná utkání a končíme na začátku prosince. Pak dáváme klukům tři a půl týdne volno, ať si od dennodenního shonu odpočinou a naberou nové síly. V plánu je ještě jeden teambuilding. Zároveň se v tomto období soustředíme na zraněné hráče, které bychom rádi přivítali zpět na kraji zimní přípravy,“ nastínil plány do konce roku Jaroslav Machač.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články