Dorostenky ovládly derby, žáci otočili zápas s Pardubicemi | SK Slavia Praha
Více

Dorostenky ovládly derby, žáci otočili zápas s Pardubicemi

Klíčový zápas podzimu dorostenky vyhrály 2:0 a dál kráčí soutěží bez ztráty bodu. Mládežníci se postarali o tři prvenství z turnajů během jediného víkendu. Parádní otočku předvedli kluci z U14 proti Pardubicím. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U19

Memoriál dr. Václava Jíry

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 3:3
SK Slavia Praha – FK Lokomotíva Trnava 4:0
SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 4:1
SK Slavia Praha – Bohemians Praha 1905 6:2
SK Slavia Praha – FK Pardubice 5:1

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. FK Pardubice
3. AC Sparta Praha

Nejlepší brankář turnaje:
David Tomas

WU18

SK Slavia Praha vs. AC Sparta Praha 2:0

Sestava: Bryscejnová - Kroupová (72. Benešová), Krejčová, Zomberová (90. Sedláčková), Bechyňová, Vojtěchová (62. Eiseltová), Vithová (83. Mašková), Bartošová, Kučerová, Černá, Hrbatá (92. Nitsche)

Góly: 15. Kučerová, 85. Bartošová

Hodnocení trenérky Michaely Daněčkové: Vrcholem 12. kola bylo derby dorostenek na které jsme se pečlivě připravovali. Oproti minulému derby jsme udělali tři změny v základní sestavě, což nám potvrdilo, že máme velmi široký a kvalitní kádr. V úvodu utkání jsme měly zápas plně v naši režii, kdy jsme první branku vstřelily po krásné akci kterou zakončovala Kučerová. Dále se hra vyrovnala díky našim zbytečných ztrátám a do poločasu se průběžný výsledek neměnil. Do druhého poločasu jsme vstoupily s určitými změnami v rozestavení, kterými jsme si vytvořily několik šancí, bohužel jsme je nedokázaly proměnit. Potvrzující branku jsme vstřelily až ke konci utkání. O tu se svým tlakem postaraly střídající hráčky, které připravily příležitost pro Bartošovou a ta se nemýlila. Byl to pro nás velmi těžký zápas, který jsme zvládly a nyní se připravujeme na poslední utkání sezóny v Brně.

U16

SK Rapid Vídeň vs. SK Slavia Praha 0:5 (0:2)

Sestava: Paar – Drašnar, Ferenc, Fuksa, Chaluš, Skokan, Horváth, Frolík, Kubů, Brázda, Magada, Suda, Hájek, Palaščák, Tománek, Potměšil

Góly: 3x Potměšil, Magada, Horváth

Hodnocení trenéra Šimona Honetschlägera: Dnes velmi dobrý výkon po všech stránkách. Hráli jsme s dobrým nasazením, byli jsme nebezpeční, hráli rychle, někdy možná netrpělivě a v prvním poločase jsme měli většinu odražených míčů díky dobrému postavení. Soupeř se snažil hrát konstruktivně, ale většinou bez efektu. Vytvořili si několik šancí, díky nadstandardním hráčům v křídlech, ale vytěžili z toho jen břevno. Zbytek pochytal spolehlivý Paar.

WU15

FK Teplice vs. SK Slavia Praha 0:8

Góly: 3x Prošková, 2x Cákoci, Miclíková, Nagyová, Jarolímová

Hodnocení trenérky Kristýny Svobodové: Poslední podzimní kolo jsme odehráli na půdě předposledních Teplic, které jsme minule porazili vysokým rozdílem. Do zápasu jsme vstoupili velmi vlažně a ač jsme vstřelili 4 branky, tak předvedený výkon nebyl dobrý. Nedařilo se nám držet tempo hry a lehce jsme se přizpůsobili hře soupeře. Do druhého poločasu se obraz hry zlepšil a spousta šancí zůstala nevyužita.

U15

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 6:2 (3:1)

Sestava: Suchý – Kratochvíl, Barčot, Kuneš (41. Svoboda) – Chadima (41. Baroš), Mašek, Belžík (41. Kupera), Ilinčić (41. Filip), Pancíř – Srb (63. Zadorozhnii), Kozhushko (50. Procházka)

Góly: 14. Chadima, 16. Pancíř, 28. a 42. Srb, 50. Barčot, 80. Baroš

Hodnocení trenéra Jakuba Glance: Zápas pro nás nezačal úplně ideálně. Ve druhé minutě jsme po rohovém kopu trefili tyč branky a z následného protiútoku inkasovali gól na 0:1. S klukama to ale vůbec nic neudělalo, nebyla znát nervozita ani panika a poločas odehráli skvěle ve velkém stylu. Byli jsme nebezpeční z postupného útoku i z rychlých brejků. Fungovaly nám součinnosti i individuální prosazení. Ve druhém poločase jsme pokračovali v dobré hře a dominanci na míči. Soupeř hrozil pouze z rychlých protiútoků po našich ztrátách, ale dokázali jsme si s tím až na jednu výjimku poradit. Co mě jako obvykle mrzí jsou dvě obdržené branky. Na to jak dominantně hrajeme dostáváme v průběhu sezóny na můj vkus hodně gólů.

U14

SK Slavia Praha vs. FK Pardubice 5:4 (2:4)

Sestava: Fukna – Bryndza (71. Zich), Šafr, Košťál D. (41. Hofman), Košťál O. (63. Střihavka) – Biriukov, Fingerhutt, Teplý (50. Lahoda)– Šourek, Pěnkava, Novotný

Góly: 10., 24. a 73. Pěnkava, 45. Fingerhutt, 81. Šourek

Hodnocení trenéra Pavla Němce: Jsem nadšen, že jsme potěšili diváky, kteří viděli fantastický zápas, kde bylo vše. Přesně kvůli těmto okamžikům lidé milují fotbal a já jsem hrdý, že mohu vést tým, který ho dokáže fanouškům servírovat. Setkali jsme se s těžkým protivníkem. Měli jsme velké mezery v obranné fázi hry a problémy nám dělalo křídlo soupeře. Ve druhém poločase jsme se řídili heslem Johana Cruyffa: “když neztratíš míč, nemusíš bránit,” a tím jsme obrannou fázi vylepšili. Zaveleli jsme tak k famóznímu obratu, který jsme dovršili minutu před koncem, kdy hráči včetně realizačního týmu na sebe naskákali jako hokejisté v Naganu po nájezdech s Kanadou.

U13 + U14

SK Slavia Praha vs. FK Motorlet Praha U14 3:3

Sestava: Jeřábek – Kléma, Odei, Kočí, Zich, Rakár, Petrović, Sklenář, Šíma, Střihavka, Javůrek, Kopřiva, Skopec, Rusyn, Lahoda, Vavrla, Rigoci, Dvořák

Góly: Rusyn, Sklenář, Rakár

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Do zápasu s Motorletem jsme chtěli jít s tím, abychom byli aktivní, dobří v pohybu, tlačili se do koncovky a s kvalitní defenzivou. To vše se nám v první poločase ale nepovedlo naplnit. Sice jsme drželi míč, snažili se vystavovat proti dobře a ve velkém počtu presujícímu soupeři, ale koncovka nebyla od nás dobrá. Měli jsme jen jeden samostatný nájezd zakončení lobem těsně mimo. Soupeř pak po rychlém přechodu a malém zaváhání dal na 0:1. Potom jsme dostali ještě dva slepené góly, které pramenili zejména z nekoncentrace po vystřídání, které bylo hokejové. Poločas vyhrál tedy Motorlet 0:3. Hráči si v kabině něco řekli a druhý poločas byl úplně o něčem jiném. Vše kluci zlepšili, dali dva pěkné góly po akci z křídla. Tým opět ukázal vnitřní sílu, charakter a odhodlání zápas otočit i za nepříznivého vývoje.

U13

SK Slavia Praha vs. FC Hradec Králové 3:2

Góly: Kléma, Sklenář, Petrović

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: S Hradcem to bylo v prvním poločase hodně vyrovnané. Šancí na obou stranách bylo po skromnu. Když už jsme se dostali do zakončení, tak bylo těsně vedle anebo doprostřed branky. Nicméně jsme se dostali do vedení, a i naše hra na míči byla lepší. Snažili jsme se být trpěliví na míči a připravovat si situace na průnikovky. Oproti Motorletu U14 nám chyběla lehkost z křídelních prostorů, což nás trápilo. Poločas byl tedy hodně vyrovnaný. Druhá půlka už patřila ve větší míře nám, kde jsme měli větší aktivitu z křídel a také středem, kde se nám otevíral prostor na průniky a ohrožení branky. Odskočili jsme na rozdíl dvou branek a gólový rozdíl mohl být i větší, nicméně jsme inkasovali kontaktní gól, ale to bylo už od Hradce vše.

U12

Turnaj Meteor

Skupinová utkání:
SK Slavia Praha – Meteor Praha VIII 4:0 (Franěk, Lžíčař, Botnari, Ficl)
SK Slavia Praha – SK Uničov 0:1
SK Slavia Praha – AS Trenčín 5:0 (2x Bayo, Kočina, Vrabec, Chlumský)
SK Slavia Praha – Football Talent Academy 8:0 (4x Freimann, 2x Vrabec, Lžíčař, Franěk)
SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav 2:1 (Vrabec, Freimann)

Semifinále:
SK Slavia Praha – SK Dynamo České Budějovice 1:0 (Vrabec)

Finále:
SK Slavia Praha – FK Motorlet Praha 4:1 (2x Valenta, 2x Freimann)

Nejlepší střelec turnaje:
Adam Freimann

Hodnocení trenéra Aleše Derého: Vstup do turnaje jsme měli pozitivní. Kluci měli chuť, byla tam dobrá výstavba, odvaha jeden na jednoho a proměněné šance. S Uničovem to byl jediný nepovedený zápas. Soupeř využil naši chybu v rozehrávce na začátku utkání a poté zalezl a ubránil zbytek zápasu. My měli spoustu ztrát a málo odvahy oproti prvnímu utkání. Pak jsme skvěle zareagovali. Byli jsme všude rychleji, agresivnější a dobrým pohybem si vytvořili šance, které proměnili. S FTA to bylo jednoznačné utkání od začátku do konce. V zápase s Boleslaví jsme byli aktivnější, ale měli nepřesné řešení v okolí vápna. Soupeř hrozil z rychlých protiútoků, který jednou využil. Naštěstí kluci byli trpěliví a v poslední minutě utkání vstřelili vítězný gól. Nejpohlednější utkání turnaje bylo s Budějovicemi, které mělo všechno. Zápas nahoru dolu a k vidění byly skvělé zákroky brankářů. Rozhodl v poslední minutě Vrabec svým důrazem. Soupeř byl velmi kvalitní a chtěl hrát fotbal jako my. Finále bylo v naši režii. Soupeř srovnal z ojedinělého brejku, jinak kluci měli utkání pod kontrolou a potvrdili svým výkonem, že pohár je na správném místě.

Teekanne Cup

Celková umístění:
1. SK Slavia Praha
2. FK Motorlet Praha
3. AC Sparta Praha

Nejlepší střelec turnaje:
Adam Freimann

Hodnocení trenéra Tomáše Wolfa: Z naší strany povedený turnaj. Skoro celou dobu jsme dokázali dobře kombinovat v obranné i útočné třetině hřiště, byli jsme nebezpeční jeden na jednoho. Kluci se dnes dokázali i lépe rozhodovat, kdy si hru zrychlit a kdy si to otočit a podržet na kopačkách. To vše bylo podpořeno individuální kvalitou. Co se týká zápasů, tak v drtivé většině z nich jsme dominovali. První zápas s Ústím jsme zlomili až na konci, tam nám trochu chyběla větší přesnost a klid v poslední třetině hřiště. S Bohemkou jsme poprvé na turnaji dostali góly a prohrávali jsme, kluci ale nepanikařili a dokázali jsme to otočit. Se Spartou stojí za zmínku nádherný gól Freimanna, kdy to z první uklidil z voleje pod břevno. A taky jsme si vybrali jeden blackout s Motorletem. Do ofenzivy to v tom zápase bylo dobré a vytvořili jsme si velké množství šancí, ale v defenzivě jsme nebyli důrazní a soupeř nás trestal.

U11

Miniturnaj Eden

Sestava: Javůrek, Škorpil – Šálený, Hofman, Háječek, Nesvadba, Eliáš, Pavlíček V., Kalík, Pavlíček J., Melvin, Špinar, Gabaš

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Naše špatné výsledky beru z velké části na sebe. Kluci jsou v Edenu dost nervózní a mezi turnaji venku, v Měcholupech a Edenu jsou patrné velké rozdíly ve výkonech. Nicméně po analýze videa naše zápasy hodnotím v lepším světle. V zápasech jsme nebyli horším týmem, naši hráči nebyli pomalejší, ani horší v dovednostech. V čem jsme ale byli velice slabí byla nabídka. Od toho se hra odvíjela nejvíc. Málo hráčů si nabíhalo s cílem odpoutat se od hráče a dostat míč. Naše komunikace byla špatná a nevěřili jsme si. V zápasech jsme si přes to všechno dokázali vytvořit dost šancí. Bohužel jsme jich využili velmi málo.

U10

Teekanne Cup U11

Celková umístění:
1. FK Benešov
2. SK Slavia Praha
3. FK Teplice

Nejlepší hráč turnaje:
Matyáš Houžvička

Nejlepší brankář turnaje:
Adam Černý

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Po druhé v sezóně jsme si vyzkoušeli větší formát než 6+1. Hráči si dobře poradili s větším prostorem, k tomu nám pomohli i dva hráči ročníku 2013. Po celou dobu turnaje šli mladším klukům příkladem, velká pochvala. Objevilo se spousta situací jeden na jednoho v rychlosti, následného herního řešení, spolupráce 2-3 hráčů a velké množství zakončení. Velká pochvala za hru jeden na jednoho do defenzivy. Bohužel jediná obdržená branka turnaje znamenala druhé místo.

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha VIII U11

Hodnocení trenéra Petra Bystričana: Ze včerejšího velkého hřiště jsme skočili na menší formát. Fyzicky náročný zápas, kluci z Meteoru byli dost fyzicky vyspělí. Spousty soubojů na malém prostoru. Klukům jsme změnili i klasické rozestavení, protočili hráče na různých postech. Stále jsme se snažili chodit jeden na jednoho v rychlosti, využívali spolupráce 2-3 hráčů a snažili se tvoři hru.

U9

Turnaj Radotín U11

Celkové umístění:
2. SK Slavia Praha

Hodnocení trenéra Jana Duse: Od nás jsem čekal ještě více v dovednostech, ale musím všechny kluky pochválit za dobrý výkon.

SK Slavia Praha vs. FK Meteor Praha VIII U10

Hodnocení trenéra Jana Duse: Většinou jsme měli velmi špatné řešení v zakončení, zbrklost a špatnou finální přípravu. Týdenní téma byla přihrávka a převzetí, to se nám naopak dařilo. Dobře jsme pracovali s míčem, jeden na jednoho a zlepšili i práci do defenzivy. O rok starší Meteor poté jen odkopával balóny.

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články