PREVIEW: Douděra a Trpišovský před Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před Budějovicemi

V rámci tradičního preview byl před sobotním utkáním s Dynamem České Budějovice zpovídán hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků ze sociálních sítí odpovídal David Douděra, autor vítězné trefy do sítě Moldavska.

Reprezentační přestávka je u konce, český národní tým se poosmé v řadě probojoval na EURO. U postupové výhry nad Moldavskem byla i šestice slávistů, zřít je na vlastní oči budete moci v sobotu, kdy se ve Fortuna Areně, kam se ještě uvolnily poslední vstupenky, představí České Budějovice. Hrát se bude 16. kolo FORTUNA:LIGY.

„Drtivé většině hráčů v národních týmech se podařilo splnit cíle. Kluci to zvládli a jedou na EURO, věřím, že pozitivní motivaci si přivezou i sem. Jsme za ně rádi,“ těší úspěchy jeho svěřenců trenéra Jindřicha Trpišovského.

Sobotní soupeř nezažívá optimální období. Poslední čtyři ligové duely Dynamo prohrálo a nevstřelilo v nich ani jednu branku. S deseti získanými body je v tabulce poslední.

„Nesmíme se dívat na tabulku. Od týmů, které jsou dole, se tady nic nečeká. Mají velkou motivaci, chtějí se ukázat. Je po reprezentační pauze, musíme to brát jako ligové utkání o tři body a nekoukat se na nic jiného,“ hlásí Jindřich Trpišovský.

Tradice se nesmí porušovat. I v sobotu tak slávisty požene do boje plný Eden. A šéf sešívané střídačky z toho má velkou radost.

„Všichni jsme z toho nadšení. Doufám, že to vydrží co nejdelší dobu. Zábava, co tu nejen při zápase nabídneme, je důležitá. Klub pro to dělá hodně, ale hlavní jsou ty výkony na hřišti. Je to mimořádná věc, které si musíme vážit,“ chválí obrovskou podporu na stadionu trenér sešívaných.

Na dotazy fanoušků ze sociálních sítích odpovídal David Douděra, který proti Moldavsku vstřelil svou premiérovou branku v reprezentaci. A hned šlo o zásah vítězný. Dotaz mu položil i Václav Jurečka, co ho zajímalo? Dozvíte se.

Jindřich Trpišovský promluvil před sobotním zápasem také o zdravotním stavu kádru. V jaké stavu se ze srazů národních týmů slávisti vrátili?

„Reprezentanti přijíždí postupně. V pátek si vyhodnotíme, kdo bude k dispozici. Musíme brát v potaz i další program, co nás čeká, hrajeme ve čtvrtek v Tiraspolu a pak v neděli ve Zlíně. Kromě Ivana Schranze, u kterého přetrvává problém, se kterým odjel, nemáme zprávy, že by měl někdo chybět,“ uzavírá Jindřich Trpišovský.

Zápas proti Dynamu České Budějovice začíná v sobotu v 18:00, přímým přenosem ho vysílá O2 TV Sport. Další informace k utkání naleznete už teď na našich klubových kanálech. Slávisti, těšíme se na vás!

Aktuálně

O rekordu, změnách i sázce na zkušenost

28. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po skalpu Hradce o svém rekordu, 192. ligová výhra jej posunula na pozici nejúspěšnější trenéra novodobé historie, sázce na zkušenost a vyzdvihl výkon jednotlivců i celého týmu.

Největší změna? V hlavě. Musíme být nepříjemní

28. 4. 2024
Rozebrat s novináři vítězství 2:1 na půdě Hradce Králové dorazil Lukáš Provod. Na pozápasové tiskové konferenci hovořil o své brance, vyhlídkách týmu před nadstavbou a gratuloval také hlavnímu trenéru Jindřichu Trpišovskému k rekordní 192. ligové výhře v jeho kariéře.

Úleva, radost. Od rána jsem cítil, že to bude dobré

28. 4. 2024
Ondřej Zmrzlý po výhře v Hradci (2:1) exkluzivně pro #SlaviaTV rozebral svůj premiérový zásah v sešívaném, poděkoval fanouškům, popsal, proč je Malšovická Aréna jeho oblíbenou, a vytyčil plány pro nadstavbu, která začne příští sobotu.

Další články