Do Tiraspolu bez Trpišovského i Holeše | SK Slavia Praha
Více

Do Tiraspolu bez Trpišovského i Holeše

Slávisti v úterý cestují do moldavského Tiraspolu na utkání 5. kola základní skupiny G Evropské ligy. Ve složení týmu došlo k zredukování, v Edenu zůstává hlavní trenér Jindřich Trpišovský i další opory.

Před odletem na letiště se před kameru #SlaviaTV postavili asistent Jaroslav Köstl a útočník Mojmír Chytil. Do Tiraspolu necestuje ze zdravotních důvodů šéf sešívané střídačky a několik dalších opor. V Praze zůstávají Tomáš Holeš, Petr Ševčík, Matěj Jurásek a Boluwatife Ogungbayi.

„Vzhledem k nabitému programu ve zbytku sezony jsme měli v pondělí volno, teď odlétáme do Tiraspolu, někteří hráči na palubě nebudou. Po dohodě s fyzio týmem neletí Tomáš Holeš ani Petr Ševčík, v Praze zůstanou z preventivních důvodů a budou se soustředit na závěr podzimní sezony. Jinak letí tým v nezměněném složení, Matěj Jurásek už začíná trénovat, ale ještě zůstává v Praze. Ivan Schranz bude připravený s ochrannou maskou,“ vysvětluje asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Asistent hlavního trenéra promluvil také o tom, jak se Trpišovského absence promítne do přípravy týmu na utkání i koučinku během duelu.

„S Jindrou spolupracujeme už asi deset let, víme, kdo má co dělat. Žádná velká změna to snad nebude, snad jen v koučinku samotném na hřišti, ale to jsme si za tu kariéru taky párkrát vyzkoušeli. Doufám, že bude Jindra co nejdřív v pořádku a my mu tam uděláme radost výsledkem, můžeme slavit postup.“

Po čtyřech odehraných zápasech jsou červenobílí na čele skupiny G o skóre před AS Řím. K jistotě postupu do vyřazovacích kol Evropské ligy stačí proti Sheriffu neprohrát.

„Po zápase v Římě jsme si přáli dostat se do pozice, kdy to máme ve svých rukou. Odehráli jsme skvělý zápas s AS Řím, posunuli se na špici tabulky skupiny, ale musíme to potvrdit v následujících zápasech. Jde o postup, jde o prestiž, jde o koeficient, jde o peníze i lepší nasazení do jara,“ říká asistent trenéra.

„Musíme k zápasu přistoupit stejně jako pokaždé. Do Tiraspolu jedeme jednoznačně vyhrát a stvrdit tak náš postup do jarní fáze,“ hlásí útočník Mojmír Chytil.

Reprezentační útočník v domácím zápase proti Sheriffu (6:0) dvakrát skóroval a zapsal jednu asistenci.

„Domácí zápas se mi proti nim hodně povedl. Byl to jeden z mých nejlepších výkonů ve Slavii. Tenkrát nám pomohly rychlé branky v úvodu, odveta ale začne od nuly, musíme to tak brát a vstoupit do zápasu se stejnou vervou,“ upozorňuje slávistický forvard.

Dle předpovědi bude ve čtvrtek v Tiraspolu panovat mrazivé počasí, teploty by měly atakovat minus čtyři stupně Celsia.

„Mrazivé počasí určitě nebude úplně příjemné, jakmile však rozhodčí pískne do píšťalky, přestanete ho vnímat a rychle se zahřejete. Věřím, že nám nebude dělat problémy,“ uzavírá své dojmy před odletem do Moldavska Chytil.

Zápas proti Sheriffu Tiraspol začíná ve 21:00, přímý přenos vysílá Sport 2.

Aktuálně

Zažít jednou plný Eden? Největší motivace

26. 7. 2024
Antonín Kinský po prodloužení smlouvy hovořil v rozhovoru o důvěře od trenérů, chemii v brankářském kolektivu i atmosféře plné Fortuna Areny. Vidině, která jej poháněla v těžkých časech.

Slávistky proti německému Wolfsburgu

26. 7. 2024
Fotbalistky po dvou vítězných zápasech v přípravě čeká velká výzva a to německé vícemistryně z uplynulé sezony, Wolfsburg. Utkání se hraje v sobotu 27. července od 14:00 ve sportovním areálu Calberlah.

Desítka z Edenu s Davidem Šrámkem

26. 7. 2024
Po Jaroslavu Tvrdíkovi, který byl prvním hostem nového formátu Desítka z Edenu, usedl před kamery Slavia TV provozní ředitel David Šrámek.

Další články