Stupňovali jsme tlak. Teď jen vyhrát zbývající zápasy | SK Slavia Praha
Více

Stupňovali jsme tlak. Teď jen vyhrát zbývající zápasy

Mojmír Chytil hovořil s novináři po postupu do čtvrtfinále domácího poháru o průběhu mrazivé bitvy v Hradci, vlastních neproměněných šancích, okamžiku vítězného gólu i nové posile z Nizozemska.

„Začali jsme aktivně, první minuty jsme byli jednoznačně lepší. Chybělo jen vstřelit gól. Soupeř poté hrozil brejky, my nedokázali podržet míč a často jsme ho zbytečně vyhazovali. V prodloužení jsme stupňovali tlak, který naštěstí vyústil ve dvě branky. Bylo to velmi náročné utkání,“ zhodnotil duel s Hradcem slávistický útočník.

Jak jste prožíval vítězný gól?
„Viděl jsem ho ze střídačky. Balon se neodrazil, brankář měl smůlu. Terén se ve druhém poločasu zhoršil, zejména ve vápnech. Nevyskočilo to, pro něj smůla, pro nás štěstí."

Mrzí vás neproměněné šance?
„Určitě ano, měl jsem jich několik. Největší byla ta, když jsem šel sám na branku. Chtěl jsem to dát mezi nohy, ale trefil jsem jen gólmana, trošku mi to poskočilo. Moje chyba, strachovali jsme se o výsledek až do prodloužení. Kdybych skóroval, průběh zápasu by byl určitě klidnější."

Blíží se polovina sezony, jak se cítíte po fyzické stránce?
„Trenér rotuje sestavou, takže jsme v dobré kondici, zraněných moc není. Nikdo mě nenapadá... Zbývá pár zápasů do konce podzimu, chceme vyhrát úplně všechny."

Co říkáte na vaši novou posilu?
„Je s námi v kabině, zatím se ale připravuje individuálně. Viděl jsem několik jeho sestřihů, má to neskutečně v noze. Věřím, že nám dokáže v budoucnu velmi pomoci.“


Aktuálně

Kilometry k dobru. Slavia a Plzeň znovu běží pro Paraple

15. 5. 2024
Celkem 232 hráčů z mužských, ženských i mládežnických kategorií SK Slavia Praha a FC Viktoria Plzeň letos svým pohybem podpoří lidi na vozíku. Oba A-týmy budou sbírat kilometry pro Centrum Paraple přímo před zraky fanoušků také během středečního zápasu třetího kola nadstavby.

U mistra Najbrta. Kapitánská páska na květen a Plzeň

15. 5. 2024
Devátý díl projektu Kapitánská páska na téma handicapovaní si vzal pod svá křídla známý typograf a grafický designér Aleš Najbrt. Rozhovor probíhal mezi filmovými plakáty ve Studiu Najbrt na pražském Smíchově.

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

Další články