Slávisté zahájili zimní přípravu. Hlásili se Zmrzlý i Staněk | SK Slavia Praha
Více

Slávisté zahájili zimní přípravu. Hlásili se Zmrzlý i Staněk

V neděli 7. ledna zahájili slávisté zimní přípravu na jarní část sezony. V úvodu se budou sešívaní připravovat v domácích podmínkách, ve čtvrtek čeká tým Jindřicha Trpišovského odlet do Portugalska.

V neděli v brzkých odpoledních hodinách se sešívaní po třítýdenní dovolené sešli v Edenu. Na programu byly kontrolní fyzické testy, po kterých následoval první společný trénink v roce 2024.

„Kluci měli silové i běžecké individuální plány. Podle testování, které jsme měli v neděli, to zatím vypadá velice dobře. Kluci splnili všechno, co jsme potřebovali. Po testování nás čeká trénink každý den až do čtvrtečního odletu do Portugalska. Tým je kompletní kromě nějakých drobností. Petr Ševčík je nemocný, Lukáš Masopust bude mít individuální úlevy ohledně jeho svalového zranění z konce podzimu. Všichni jsou připravení, nažhavení, vypadají velice dobře,“ chválí své svěřence trenér Jindřich Trpišovský.

„Už jsem se moc těšil. Pauza byla na můj vkus trochu delší. První den jsme absolvovali testy a v pondělí nás čeká start hrubé přípravy. Čeká nás asi nějaké běhání a ve čtvrtek vyrážíme na soustředění. Všichni jsme se těšili, jsme konečně zase spolu,“ chválí si návrat po pauze nejlepší střelec týmu Václav Jurečka.

Na úvodní den přípravy dorazily i nejnovější posily sešívaných Ondřej Zmrzlý a Jindřich Staněk.

„Ondra Zmrzlý je hráč, kterého jsme sledovali delší dobu, je to podobné jako u Mojmíra Chytila. V letošní sezoně vyspěl, rozkvetl herně i mentálně. Dlouhodobě jsme sháněli levonohého hráče v ideálním věku, který je schopný hrát na více postech. Věříme, že je připravený na posun do Slavie. Lákala mě jeho univerzálnost, v Olomouci nastupoval na kraji, ve stoperské trojici a je použitelný i ve středu hřiště, kde hrál v mládežnických kategoriích. Je to komplexní hráč s dobrou střelou, v poslední době silově vyspěl, má dobré osobní souboje. Ke konci podzimní části začal být náš zájem vážný a relativně rychle se to podařilo dotáhnout,“ chválí posilu z Olomouce hlavní trenér.


„Všichni vědí, co je Jindřich Staněk za brankáře, co za sebou má. Je to reprezentant se zkušenostmi z národního týmu i Ligy mistrů. Objevila se možnost ho získat. Jednání nebyla jednoduchá, ale dotáhla se do konce. My jsme potřebovali rozšířit brankářský tým o hotového brankáře, což se povedlo v největší možné kvalitě, kterou český trh nabízí. Velký přestup nejenom pro Slavii, ale i pro český fotbal. Pevně věříme, že naváže na to, co předváděl v posledních sezonách v lize, v pohárech a v reprezentaci,“ říká o novém brankáři trenér Trpišovský.

„Hlavně s Jindrou Staňkem jsem prohodil pár slov, protože s ním už se znám z reprezentace. Jindra je super kluk, dobře mezi nás zapadne. Věřím, že nám pomůže. Ondru Zmrzlého také znám, protože už proti sobě také pár let hrajeme. Jsem moc rád, že tu jsou,“ vyhlíží spolupráci s novými spoluhráči Tomáš Holeš.

Do přípravy se zapojil i jednadvacetiletý Nizozemec Mohamed Ihattaren, který v Edenu podepsal jako volný hráč. S týmem však v tréninku ještě není. To si vyžádá čas.

„Mohamed Ihattaren zhruba před měsícem, kdy tu byl poprvé, začínal od nuly. Posunul se o pár procent dál, má individuální plán, který už plnil celý měsíc a bude v něm pokračovat i v lednu. Bude v dennodenní práci s kondičními trenéry. Plán je, že ho musíme dostat kondičně a silově na úroveň, aby se mohl připojit do tréninku s A-týmem, což v tuhle dobu ještě není. Budeme ho chtít co nejdřív začlenit do týmu, ale musí na to být připravený po fyzické stránce. Za měsíc udělal velký kus práce, shodil několik kilo, přibral podle testů i hodně na svalové hmotě. Je to běh na dlouhou trať, ale to jsme věděli, s tím jsme do toho šli. Teď nechci nic predikovat, bude to hodně o něm. Chtěli bychom, aby na konci zimní přípravy byl schopen alespoň něco absolvovat s A-týmem,“ říká Jindřich Trpišovský.

Igoh Ogbu se k týmu z rodinných důvodů připojí ve středu. Aiham Ousou se po hostování ve švédském Häckenu aktuálně připravuje s reprezentací Sýrie na Asijský pohár. Ve skupinové fázi čeká Sýrii postupně Uzbekistán, Austrálie a Indie.

Kádr Slavie při zahájení zimní přípravy 2024:


Aktuálně

Akcelerovat další posun! Trénink talentů s Trpišovským a spol.

14. 5. 2024
V úterý 7. května proběhl trénink vybraných hráčů z mládežnické akademie pod vedením trenérů A-týmu. Akce se zúčastnili hráči z kategorií U16 – U19.

MATCHDAY derby. Když si nemůžeš zařvat gól...

14. 5. 2024
V 311. derby branka nepadla, slávisti na čelo tabulky i tři kola před koncem nadstavby ztrácí čtyři body. Kamery MATCHDAY byly na střetu nejlepších týmů soutěže v sobotu přítomné.

Zápas s Plzní bez bariér

14. 5. 2024
Druhý domácí zápas FORTUNA:LIGA FINÁLE proti Plzni se ponese ve znamení květnového tématu klubové společenské zodpovědnosti, a to "bez bariér".

Další články