PREVIEW: Holeš a Trpišovský před Karvinou | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Holeš a Trpišovský před Karvinou

O nedělním venkovním střetnutí na půdě Karviné promluvili v tradičním preview hlavní trenér Jindřich Trpišovský a Tomáš Holeš. Vrátili se k nevydařené dohrávce ve Zlíně, nastínili silné stránky Slezanů, hovořili i o posledních vzájemných duelech.

Po bodové ztrátě ve Zlíně čeká na slávisty další náročný výjezd. V neděli od 15:00 se představí v Karviné. Hrát se bude 21. kolo FORTUNA:LIGY.

„Bude to od nás chtít mnohem lepší výkon do ofenzivy, musíme být nebezpečnější. Čeká nás podobný zápas na podobném terénu jako ve Zlíně. Musíme zlepšit pohyb a důraz v šestnáctkách, tam se rozhoduje,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Po zápase ve Zlíně jsme si něco řekli. Je špatné, že dostaneme gól ze standardky při prvním balónu do vápna. Když už dáme gól, tak to musíme zvládnout uhrát na nulu vzadu,“ hlásí Tomáš Holeš.

Karvinou nezastihl start jarní části v optimální formě. Dvě porážky se skóre 0:6 zapříčinily pád na 14. příčku tabulky.

„Tým je podobný, jako jsme s nimi hráli. V prvních zápasech nedali gól, ale měli zajímavé šance. Předvádí nebezpečné situace, které neproměnili, což je stálo výsledky. Dozadu udělali chyby, kde je týmy potrestali. Do takových situací je musíme dostat, vytvořit si územní převahu, zvýšit pohyb, rotace a nebezpečnost,“ ví trenér sešívaných.

„Víme, že prohráli dva zápasy doma. Jsou pod tlakem, budou se na nás chtít vytáhnout. Čeká nás těžký zápas, tak jako každý venku. My tam musíme jet mentálně dobře nastavení a vyválčit tři body, ať se děje, co se děje,“ má jasno Tomáš Holeš.

Tomáš Holeš před startem jara vynechal generálku kvůli zranění, ve Zlíně nastoupil jen na závěrečné minuty. V jakém stavu je opora červenobílých?

„Po celou přípravu mě trápilo svalové zranění. Na Jablonec jsem se dokázal připravit, ale stálo nás to hodně sil. Hrálo se už za tři dny, tak jsme se s trenéry dohodli, že to pošetříme. Na neděli jsem k dispozici,“ vyhlíží souboj ve Slezku.

Autor prvních dvou jarních ligových tref sešívaných Conrad Wallem odehrál na zlínské Letné jen první poločas. Do druhé půle jej nahradil Ivan Schranz.

„Conrad zraněný nebyl, spíš na něj dolehl program po zranění. Kondičně na to ještě není tak, aby zvládal celé zápasy. Z dlouhodobých marodů nikdo nepřibude, bude to podobné jako ve Zlíně. Mohli by být použitelní hráči jako Douděra, který nebyl úplně fit na zápas,“ uzavírá trenér Trpišovský.

Zápas proti Karviné začíná v neděli v 15:00, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce.

Aktuálně

Za slávistkami na finále poháru

1. 5. 2024
Ve středu 8. května od 12:45 hodin se ve Velkém Meziříčí odehraje finále Poháru FAČR, kde se naše fotbalistky utkají se Slováckem. Společný autobus organizovaný Fanklubem a Odborem přátel Slavie vyjíždí, a vy můžete být jeho pasažérem!

MATCHDAY Hradec. Rekord, první trefa i spokojený odchovanec

1. 5. 2024
Slávisti po více než dvou letech dovedli venkovní ligové střetnutí s Hradcem Králové do vítězného konce, Jindřich Trpišovský se svou 192. výhrou stal trenérským rekordmanem české nejvyšší soutěže. Kamery MATCHDAY v Malšovické Aréně vše poctivě snímaly.

Terénní sanitky i pomoc nemocným dětem. Adresná podpora dorazila na Ukrajinu

30. 4. 2024
Ihned po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu začala Slavia pomáhat Ukrajině ve všech oblastech. Aktivně se zapojili zaměstnanci, hráči, realizační tým, fanoušci i kluboví partneři. V posledních dnech se pak realizovaly další dva projekty adresné pomoci, které klub podpořil v sezoně 2023/2024.

Další články