Hvězdná přání. Slavia podpořila ženy v nouzi | SK Slavia Praha
Více

Hvězdná přání. Slavia podpořila ženy v nouzi

Březen je celosvětově věnovaný oslavě a podpoře žen. Ve Slavii tyto snahy podepisujeme. V rámci tohoto měsíce jsme zaměřili pozornost na zranitelnější a znevýhodněné skupiny žen a jejich děti. Společně s FK Teplice jsme poskytli potřebnou materiální i finanční pomoc klientkám vybraných azylových domů.

„Děkujeme fotbalovému klubu Slavia Praha. Jeho současné aktivity hodně svědčí o zlepšování fotbalového prostředí a fotbalové kultury vůbec,“ komentuje materiální pomoc vedoucí azylového domu Diakonie Petr Porada. Pro uživatelky azylového domu a jejich děti pořídil klub zcela novou pračku, kterou denně všichni v domě využívají.

„Velmi bychom uvítali nové vstupní dveře, které by našim klientkám poskytly větší bezpečí a větší klid. Aby se mohly soustředit více samy na sebe, aby se daly dohromady jak psychicky, tak často i zdravotně a fyzicky. A velmi by to ulehčilo i práci našich zaměstnankyň,“ říká Gabriela Sčotková, pracovnice pro vztahy s veřejností azylového domu pro ženy Naděje ve Vršovicích, kterému Slavia poskytla finanční dar pro pořízení nových bezpečnostních dveří, a tím splnila jejich největší přání.

Materiální pomoc pro klientky azylového domu Rosa vycházela rovněž z aktuálních a nejnutnějších potřeb. „Klientky přicházejí do azylového domu často za traumatických okolností, kdy jsou nuceny opustit domácnost násilným partnerem. Často narychlo bez nějakého hmotného zajištění,“ popisuje Lucie Donátová, vedoucí služby centra pro ženy Rosa. „To, co uvítáme v tuhle chvíli nejvíc jsou potřeby pro děti, aby bylo zajištěno všechno to, co potřebují,“ dodává.

„Rozhodli jsme se poskytnout pomoc ženám v azylových domech v Praze a Teplicích jako součást našeho dlouhodobého partnerství s FK Teplice ve prospěch společnosti. Jsme hrdí, že prostřednictvím darovaných prostředků můžeme přispět ke zlepšení každodenního života žen a jejich dětí v náročných životních situacích,“ říká Michaela Schejbalová, CSR manažerka SK Slavia Praha.

Aktuálně

B-tým v dohrávce porazil Povltavskou

2. 5. 2024
Slávistický B-tým v dohrávce 19. kola porazil ve středu 1. května Povltavskou FA. Sešívaní svého soupeře porazili hladce 5:0. Prosadil se Daniel Toula, Vicotr Boluwatife Ogungbayi, Jan Trédl, Elmedin Rama a Dominik Pech.

Denis Halinský prodlužuje smlouvu se Slavií

2. 5. 2024
Denis Halinský prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Molly McLaughlin zůstává ve Slavii

2. 5. 2024
Molly McLaughlin pokračuje v Edenu. Třiadvacetiletá americká záložnice podepsala novou smlouvu a těší se na další úspěchy v červenobílém dresu.

Další články