David Planka prodloužil smlouvu se Slavií | SK Slavia Praha
Více

David Planka prodloužil smlouvu se Slavií

Slávistický odchovanec David Planka prodloužil se Slavií smlouvu do června 2026.

David Planka prošel v akademii SK Slavia Praha všemi mládežnickými kategoriemi, za slávistický B-tým začal nastupovat ve druhé lize už v šestnácti letech. „Prodloužit smlouvu se Slavií pro mě znamená opravdu hodně. Ve Slavii jsem od šesti let, prošel všemi mládežnickými kategoriemi, první smlouvu jsem podepsal v šestnácti a teď jsem vděčný, že můžu prodloužit. Znamená to pro mě další práci, ať můžu vyběhnout na ligových stadionech,“ hlásí po podpisu David Planka.

V sezoně 2022/2023 zapsal ve druhé lize dvacet utkání, vstřelil jeden gól. Po sestupu sešívané rezervy působí jako základní stavební kámen také ve třetí lize. V ČFL nastoupil David Planka v sezoně 2023/2024 do čtrnácti utkání, dvakrát skóroval. V lednu 2024 zamířil na hostování do Vlašimi, kde nastupuje pravidelně ve středu pole. „Ve Vlašimi hraju s klukama, se kterýma jsem hrál minulý rok za B-tým Slavie. Je nás tam hodně, takže mi kluci pomohli se dobře adaptovat. S herním vytížením spokojený, i když nastupuji více z hloubi pole. Na novou pozici jsem si ale rychle zvykl,“ komentuje své postavení ve Vlašimi David Planka.



Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články