PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby | SK Slavia Praha
Více

PREVIEW: Douděra a Trpišovský před 311. derby

Nejdůležitější derby letošní sezony se blíží, hrát se bude v sobotu od 17:30 na Letné. O střetnutí pražských rivalů s pořadovým číslem 311 promluvili Jindřich Trpišovský a David Douděra, autor vítězné rány z finále MOL Cupu v roce 2023.

Sešívaní potřebují ve 2. kole nadstavby zvítězit, umazat tři ze čtyř bodů, které na vedoucí tým FORTUNA:LIGY ztrácejí. „Chystáme se každý den, je skvělé, že máme na přípravu celý týden. Máme čas na detaily, drobnosti. Víme, co je to za zápas, těšíme se na něj. Budeme maximálně nachystaní,“ slibuje Jindřich Trpišovský. „Každý fotbalista má rád zápasy, kde jde o hodně, o všechno. Tohle je přesně takový, jsme připravení,“ dodává David Douděra, který má na Letnou krásnou vzpomínku. Před rokem tam nádhernou ranou zařídil Slavii triumf v domácím poháru.

Všechna tři derby v letošní sezoně skončila po 90 minutách smírem. O vyřazení sešívaných z MOL Cupu rozhodlo prodloužení, v září v Edenu skončil zápas remízou 1:1, v březnu na Letné branka nepadla. „Týmy jsou hodně vyrovnané, rozhodnou detaily, třeba podařený vstup do utkání. Nebo jeden klíčový moment. Musíme se ponaučit nejen z letošních zápasů, ale i z těch z loňské sezony, kdy jsme inkasovali zbytečné branky. Toho se musíme vyvarovat,“ burcuje hlavní trenér sešívaných.


„Uvidíme, s čím soupeř vyrukuje. My se ale potřebujeme soustředit na sebe, na vlastní hru. V posledních dvou zápasech jsme se prezentovali dobře, co se týče bojovnosti i mentálního nastavení, které bylo diametrálně jiné, než třeba bylo v Plzni. Musíme pokračovat, předvést to i v derby. Pak můžeme uspět,“ říká Douděra.

Slávisti v generálce na 311. derby porazili Baník. Vyjma pěti branek v ostravské síti a čistého konto, na které sešívaní čekali pět kol, potěšilo Douděru i nasazení. „Největším plusem byla naše bojovnost, v té první brance Ivana Schranze na 1:0 bylo úplně všechno. Schranzík ukázal, co všechno musíme v zápase udělat, obětovat se pro tým, abychom byli úspěšní. Pokud to udělá jedenáct hráčů na ploše i realizák, bude to skvělé. To dělá vítězství, poháry.“

Jindřicha Trpišovského těší, že pro klíčový duel sezony bude připraven i Tomáš Holeš. Po zákroku na reprezentačního univerzála byl Tanko před týdnem v Edenu vyloučen.

„Je to taková pohmožděnina na kotníku, naštěstí dostal do místa, které je pevné. Pevně věříme, že na sobotu bude, byť je to bolestivé zranění,“ uzavírá Trpišovský.

311. derby začíná v sobotu v 17:30, přímý přenos nabídne O2 TV Sport. Další informace naleznete na našich klubových kanálech. Slávisti, držte nám palce!

Právě vyšlo nové číslo slávistického magazínu HALFTIME!

Z titulní strany shlíží Christos Zafeiris, exkluzivní zpověď poskytli i nový asistent Jindřicha Trpišovského, dcera Františka Pláničky nebo manželka Ondřeje Koláře. Čeká na vás řada dalších výjimečných textů.



Aktuálně

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

S výhrou i gólem spokojenost. Jinak velké zklamání

18. 5. 2024
Promluvit o vítězství 2:1 nad Slováckem, ke kterému přispěl krásným gólem, a rozebrat příčiny stříbrné sezony, už třetí v řadě, dorazil mezi novináře kapitán týmu Tomáš Holeš.

Další články