Vlček a Švec převzali medaile | SK Slavia Praha
Více

Vlček a Švec převzali medaile

EDEN – Bývalý slávistický kapitán Stanislav Vlček a záložník Michal Švec si konečně potěžkali mistrovský pohár! Na stadionu v Edenu navíc převzali z rukou generálního ředitele Slavie Petra Doležala a předsedy představenstva Tomáše Rosena také medaile, tričko a kšiltovku s nápisy Mistr ligy 2007/2008.
EDEN – Bývalý slávistický kapitán Stanislav Vlček a záložník Michal Švec si konečně potěžkali mistrovský pohár! Na stadionu v Edenu navíc převzali z rukou generálního ředitele Slavie Petra Doležala a předsedy představenstva Tomáše Rosena také medaile, tričko a kšiltovku s nápisy Mistr ligy 2007/2008.

„Chtěl bych poděkovat našim fanouškům za nádhernou atmosféru, kterou na posledním ligovém utkání s Jabloncem v Edenu vytvořili. Vše se obešlo bez jediného problému,“ řekl na úvod tiskové konference manažer pro komunikaci Ondřej Zlámal.

Jako první si vzal slovo generální ředitel Slavie Petr Doležal: „Z titulu i z nového stadionu máme obrovskou radost. Chtěl bych strašně moc poděkovat hráčům i realizačnímu týmu za vynikající práci, kterou odvedli. Jsem moc rád, že se potvrdilo to, co jsme už říkali na podzim, že začíná nová éra Slavie.“

V podobném duchu mluvil i předseda představenstva Tomáš Rosen. „Tato sezona byla pro Slavii opravdu mimořádně vydařená. Povedlo se nám udělat titul ve fotbale i v hokeji. Do toho nesmím samozřejmě zapomenout na historický postup do Ligy mistrů. Musím poděkovat i Standovi Vlčkovi a Michalu Švecovi, kteří měli na úspěších Slavie také velký podíl.“

Slova díků směřovala i na adresu trenéra Karla Jarolíma. „Jeho příchod znamenal pro Slavii velký zlom. Do příští sezony nemůžeme mít jiné cíle než obhajobu titulu a postup do Ligy mistrů,“ uzavřel Tomáš Rosen.

„Já jsem moc rád, že jsme to klukům (Stanislavu Vlčkovi a Michalu Švecovi) nakonec nepokazili. Když v zimě ze Slavie odcházeli, tak jsme měli na čele pětibodový náskok,“ řekl s úsměvem trenér Karel Jarolím.

„Tu Standovu druhou branku v utkání s Ajaxem budu mít navždy před očima. Lepší scénář v této sezoně jsme si snad ani nemohli přát. Poprvé jsme postoupili do Ligy mistrů, po čtrnáci letech jsme dobyli Letnou, otevřeli jsme nový stadion a před vyprodaným hledištem v Edenu jsme vyhráli titul. Musíme ale zůstat nohama na zemi, protože ta pomyslná hrana úspěchu je tenká, sotva se nadějete, tak už můžete být na druhé straně,“ zachovává si potřebný nadhled slávistický kouč.

Stanislav Vlček neskrýval dojetí: „Cestu Slavie jsem samozřejmě pečlivě sledoval. Jsem moc šťastný, že to kluci dokázali. Na jaře měli těžký los, ale kdyby to bylo jednoduché, tak by ta radost z titulu určitě nebyla taková. Utkání s Jablonecem jsem viděl až večer na internetu, protože odpoledne jsme měli trénink. Klukům jsem ale držel na dálku palce a věřil jsem, že to dokážou. S řadou z nich jsem si často telefonoval. Mám velkou radost, že sezona dopadla tak, jak dopadla,“ dodal bývalý kapitán červenobílých, který z Edenu zamířil na reprezentační sraz.

Podobná slova volil i Michal Švec. „Ze Slavie se mi neodcházelo lehce. Zejména začátky byly pro mě velmi těžké, nejvíce jsem bojoval s jazykem. Teď už se domluvím, takže všechno je mnohem jednodušší a lepší,“ dodal.

„Oslavy byly zasloužené a stály za to. Samozřejmě musím poděkovat Standovi a Míšovi, kteří toho hodně pro Slavii udělali. Strávili tady spoustu let, nebyl to jen ten půlrok. Naše cíle pro příští sezonu jsou jasné: chceme postoupit znovu do Ligy mistrů a v lize obhájit titul. Věřím, že ve Slavii bude pořád ten správný tým, se kterým se bude vyhrávat,“ uzavřel poslední z hostů tiskové konference - současný kapitán červenobílých Erich Brabec.

Otázky směřující na případné letní změny v kádru nechtěl trenér Karel Jarolím komentovat. „Určitě nebudeme chtít dělat žádné větší zásahy do týmu. O hráčích, kteří jsou u nás na hostování nebo se naopak mají do Slavie z hostování vracet, budeme jednat v následujících dnech,“ uzavřel generální ředitel Petr Doležal.

Video ze zápasu si můžete prohlédnout zde

 

Aktuálně

B-tým v pátek proti rezervě Táborska

16. 5. 2024
Slávistický B-tým se v rámci 27. kola ČFL skupiny A představí už v pátek proti rezervě Táborska. Utkání je na programu 17. května od 17:30.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

16. 5. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

O naději, Oscarově brance i situaci na čele tabulky

15. 5. 2024
Po vítězném utkání s Plzní (3:0) v rámci 3. kola Finále FORTUNA:LIGA přišel Jindřich Trpišovský odpovídat na dotazy novinářů.

Další články