V úterý 17. července zemřel ve věku 82 let novinář, rozhlasový a televizní reportér a dlouholetý člen Odboru přátel Slavie Vladimír Vácha.

 

"> Zemřel Vladimír Vácha | SK Slavia Praha
Více

Zemřel Vladimír Vácha

<p style="margin-bottom: 0cm"> V &uacute;ter&yacute; 17. července zemřel ve věku 82 let novin&aacute;ř, rozhlasov&yacute; a televizn&iacute; report&eacute;r a dlouholet&yacute; člen Odboru př&aacute;tel Slavie Vladim&iacute;r V&aacute;cha.</p> <p style="margin-bottom: 0cm"> &nbsp;</p>

 

Proslul především jako komentátor obou nezapomenutelných vítězných hokejových zápasů ČSSR – SSSR v roce 1969, které byly takovou malou satisfakcí poníženému československému národu po 21.srpnu 1968.

 

Oslavy se však staly záminkou k politickým i ekonomickým změnám, k začátku honu na čarodějnice. A mezi oběťmi byl i novinář Vladimír Vácha, který po dlouhá léta nesměl k mikrofonu ani na obrazovku, k čemuž se mohl vrátit až po roce 1989.

 

Vladimír Vácha dělil svoje lásky mezi rodinu, rodné jižní Čechy a Slavii. I díky tomu přijal nabídku vedení OP a po několik let byl úspěšným a obětavým sekretářem OP. Organizoval besedy na odbočkách, za jeho působení dosáhl počet členů OP magického čísla 10 000!

 

Jak to bylo jen trochu možné, vrátil se opět k mikrofonu a na obrazovku, ale na Slavii nezapomínal a zůstával obětavým rádcem svým nástupcům.

 

Čest jeho památce!

 

Vladimír VÁCHA  *19.3.1930   +17.7.2012

 

Vzpomínku připravil RNDr. Michal Dobiáš – 1. místopředseda Odboru přátel Slavie

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články