Derby žen pro slávistky dopadlo smolně | SK Slavia Praha
Více

Derby žen pro slávistky dopadlo smolně

Hodně smutně dopadlo třetí derby v sezoně, slávistky byly po celé utkání lepším týmem, měly několik velkých šancí, přesto se nakonec raduje Sparta, když vstřelila rozhodující branku ve druhé minutě nastavení.
Slávistky do zápasu nevstoupily dobře, jelikož hned ve 2. minutě měla Sparta největší šanci, po zaváhání se Krejčiříková snažila z dálky trefit opuštěnou branku, ale o kousek minula. Další velké možnosti k vidění nebyly, oba týmy nechtěly inkasovat, takže přes důraznou obranu byli vidět pouze náznaky. 

Střelecké pokusy si připsala Kožárová a na druhé straně Ringelová. Blízko ke gólu měla opět Kožárová, když po standardní situaci Bartovičové o kousek nedosáhla na míč, jinak by dávala do prázdné branky. Celkově se možnosti obou týmů střídaly, z dálky to zkoušela sparťanka Pivoňková a z úhlu slávistka Kožárová. V závěru ještě měla možnost Bartovičová a ze Sparty Danihelková. V prvním poločase byl k vidění vyrovnaný fotbal bez velkých šancí.

Do druhého poločasu vstoupily aktivněji slávistky a ve 48. minutě byla blízko branky Benýrová, ale její střelu brankářka prsty nadzvedla a míč nakonec jen lízl břevno. Po deseti minutách na hřiště nastoupila Divišová a síla Slavia vzrostla. Sparta si za celý druhý poločas nic nevytvořila, spíše se jen bránila slávistickému dobývání. 

A slávistky si následně vytvořily zajímavé příležitosti, v 63. minutě zakončovala před brankářkou Divišová, ale mezi tyče se netrefila. Chvíli předtím v nadějné pozici střílela Odehnalové, sparťanská obrana v poslední chvíli dokázala pokus zablokovat. Domácí tým podržela Vršatová v 76. minutě, kdy krásně střílela Tomášková a míč padající pod břevno v poslední chvíli dokázala vyškrábnout nad břevno. 

Ve druhém poločase měly sešívané řadu standardních situací, z nich však gól nevstřelily, i když častokrát chybělo štěstí. Pak však přišla poslední minuta, Sparta zahrála jednu z mála standardních situací, z ní následoval roh, který se již zahrával po odehrání nastavené minuty. V pokutovém území nastal velký závar a nakonec Krejčiříková hlavou dokázala dostat míč do sítě, v čase 91:30. O titulu je zřejmě rozhodnuto, odvetu mohou slávistky udělat ve finále Poháru KFŽ.

Sparta - Slavia 1:0 (0:0)
Slavia: Korenčiová - Králová, Budošová, Pincová, Tomášková - Odehnalová - Benýrová (56. Divišová), Pěničková, Cahynová, Bartovičová - Kožárová (81. Necidová)
Sparta: Vršatová - Mocová, Bertholdová, Vyštejnová, Sedláčková - Ringelová (88. Šturmová), Pivoňková, Danihelková (67. Hloupá), Krejčiříková, Bartoňová (72. Chlastáková) - Voňková
Branka: 90. (+2.) Krejčiříková
ŽK: 67. Pivoňková, 69. Mocová, 90. Chlastáková - 38. Pěničková, 72. Budošová, 90. Odehnalová

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články