Odveta Ligy mistryň ve středu od 19:00 | SK Slavia Praha
Více

Odveta Ligy mistryň ve středu od 19:00

MALMÖ - Slávistky čeká ve středu odveta osmifinále Ligy mistryň proti švédskému Rosengårdu. „Chceme hrát dobrou hru, být nepříjemným soupeřem a poprat se o postup,“ shoduje se trenér Medynský s celým týmem.
První zápas sice pro sešívané výsledkově nedopadl dobře, byl ale vyrovnaný. Oba týmy vyslaly na soupeřovu branku dvanáct střel, podobný je i počet pokusů mezi tyče. „Výsledek 3:1 hovoří pro soupeře, ale byli jsme vyrovnaným protivníkem i dle statistik. Je to o efektivitě, ony daly gól ze dvou standardních situací a pak už měly jen dvě vypracované šance. Netlačily nás a nevytvářely si šanci za šancí. I to je důvod, abychom se o to poprali a holky ze sebe dostaly maximum. Máme na to zde udělat dobrý výsledek a případně i postoupit,“ myslí si trenér Pavel Medynský.

V prvním utkání měly slávistky možnost poznat sílu švédského týmu na vlastní kůži. „Měli bychom se poučit z osobních soubojů při dostupování soupeře. Kdo byl na fotbale, viděl, že mají deset individualit, takže to není o Martě, která asi teď nastoupí. Naše týmové pojetí by mělo vést k úspěchu a opravdu věřím, že budeme makat a uhrajeme dobrý výsledek,“ doplnil slávistický kouč.

V odvetě bude důležité neinkasovat, o což bude usilovat brankářka Barbora Votíková. Na co se připravit? „Musíme si dát pozor na standardní situace. Z jedné jsme v Praze dostaly první gól. Též je třeba nepropadávat v osobních soubojích a připravit se na jejich prostrkávané míče, které nám dělaly docela problémy. Když se budeme držet naší hry a nenecháme se ovlivnit hrou soupeře, tak máme velkou šanci na úspěch,“ věří Votíková.

Kabina si před zápasem také věří, což je důležité. „Nálada v kabině je dobrá, všechny se těšíme a věříme v postup. Doufáme, že se nám zápas podaří, dáme góly a žádný nedostaneme,“ uzavřela.

Výkop zápasu je ve středu 16. listopadu v 19 hodin na stadionu v Malmö. O případném přenosu na internetu budeme informovat.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články