Matěj Chaluš bude hostovat v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Matěj Chaluš bude hostovat v Mladé Boleslavi

PRAHA - Obránce Matěj Chaluš, který do Slavie přišel v létě z Příbrami, stráví příští dvě sezony na hostování v Mladé Boleslavi.
Matěj Chaluš přišel do Slavie jako kapitán české reprezentace do 20 let a velký příslib do budoucna. Také proto odchází na hostování, aby měl pravidelné herní vytížení v nejvyšší soutěži. „Přejeme Matějovi hodně štěstí, velkou porci minut na hřišti a budeme se na něj těšit zpět v Edenu. Odchází na dvouleté hostování s tím, že si ho po roce můžeme stáhnout zpět," uvedl k hostování tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Talentovaný obránce Matěj Chaluš debutoval v české nejvyšší soutěži už v sedmnácti letech. S fotbalem začal ve Spartě, přes Jablonec pak přešel do Bohemians 1905, kde byl kapitánem klokanů v kategorii U17. V roce 2015 pak Chaluš přestoupil do Příbrami, kde se dorostem probojoval až do osmifinále juniorské Ligy mistrů. V něm Příbram prohrála doma s Benficou Lisabon až v penaltovém rozstřelu. Nadějný stoper tehdy už také jako sedmnáctiletý debutoval v české nejvyšší soutěži, a to dokonce v Edenu proti Slavii. Sešívaní tehdy vyhráli 2:1. Matěj Chaluš odehrál v lize 37 utkání a připsal si jednu asistenci. Mládežnický reprezentant aktuálně patří do kádru české dvacítky. V červenci úspěšně reprezentoval na mistrovství Evropy do 19 let.


Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články