V sobotu proti Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

V sobotu proti Mladé Boleslavi

Náročné utkání s nevyzpytatelnou Mladou Boleslaví čeká sešívané v sobotním utkání FORTUNA:LIGY.

Co od nadcházejícího zápasu očekává asistent trenéra Jaroslav Köstl? „Jako vždy chceme zvítězit, zvláště když hrajeme doma. Přijede soupeř s kolísavými výkony i výsledky, který se ale v posledních zápasech zlepšuje a nenápadně stoupá tabulkou. Má ve svém středu nejlepšího střelce celé ligy, Nikolaje Komličenka, tudíž nás zcela určitě nečeká jednoduché utkání. My ho však musíme zvládnout, a to za každou cenu, abychom si udrželi náskok v čele tabulky,“ hlásí Köstl.

O herní taktice mají slávističtí trenéři před utkáním jasno: „Budeme se snažit prosadit vlastní hrou, která se nám, až na malé výjimky, většinou daří do zápasů přenést. Určité specifické pokyny ke střetnutí ale budou. Výhodou může být, že jsme s realizačním týmem vedli Komličenka v Liberci, trochu ho tedy známe. On samozřejmě od té doby udělal výkonnostní progres a zařadil se mezi hvězdy ligy," ví Köstl. „Při bránění ve vápně nás zcela jistě nečeká nic lehkého, nechceme se však soustředit pouze na jednoho hráče soupeře, Boleslav je schopná zahrozit z více různých pozic. Základem je vtisknout soupeři naši vlastní hru a já jsem přesvědčen, že jsme toho schopni,“ říká asistent trenéra k sobotnímu zápasu.

Podobný názor má před utkáním i sešívaný stoper Ondřej Kúdela. „Chceme se soustředit především sami na sebe. Víme, že na některé hráče si budeme muset dát o něco větší pozor. Boleslav má v kádru momentálně nejlepšího střelce ligy, takže nás nečeká nic snadného. Trenér nám samozřejmě ukáže, jak si dát na Komličenka pozor a jak na něj hrát. Jinak je ale příprava standardní, stejná, jako na jakékoliv domácí utkání,“ přibližuje situaci před utkáním Kúdela.

Bude se červenobílá obrana soustředit pouze na patnáctigólového ruského snajpra? „Komličenko nedává góly sám. Mnoho příležitostí mu připravují spoluhráči, je ale pravda, že mu to tam poslední dobou padá. O to větší hrozbou pro nás je a musíme si na něj dát velký pozor,“ ví sešívaná patnáctka.

Slavii čeká poslední domácí ligový zápas v tomto kalendářním roce. Před zimní pauzou pak ještě na Sinobo Stadium zavítá Zenit Petrohrad v rámci Evropské ligy a derniéru podzimu odehrají bíločervení v Jablonci. „Od léta za sebou máme hodně zápasů a mnoho práce. Pokud vyhrajeme poslední tři utkání, budeme mít velkou radost. Musíme je zvládnout, dobojovat podzim a potěšit fanoušky,“ dodává asistent trenéra Jaroslav Köstl.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články