V neděli od 19:00 v Edenu s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 19:00 v Edenu s Jabloncem

Slávisté po pojistce prvenství v ligové tabulce proti Plzni přivítají ve třetím kole skupiny o titul v neděli od 19:00 Jablonec.

Sešívaní si sice proti Plzni zajistili jistotu ligového prvenství, sezona pro ně ale nekončí. V předposledním domácím zápase přivítají v rámci třetího kola skupiny o titul FORTUNA:LIGY v neděli od 19:00 v Edenu Jablonec.

Trenér Jindřich Trpišovský zápas i přes matematickou jistotu titulu bere se vší vážností, jako by to to byl jakýkoliv jiný ligový duel. „Ve středu jsme to dotáhli do vítězného konce a určitě proběhla nějaká oslava, ale čeká nás normální ligového utkání, ve kterém se chceme prezentovat opět v nejlepším světle. Věřím, že z nás spadne možná jistá nervozita, a ačkoliv to nebude bezstarostný výkon, tak budeme hrát s trochu větším klidem a ve větší kvalitě než v minulých zápasech. Hrajeme středa–neděle, což je dost času na to se dát dohromady. Věřím, že proti Jablonci navážeme na poslední vzájemný zápas,“ připomněl utkání z konce května, ve kterém sešívaní zvítězili vysoko 5:0.

Ve vítězné loučení se sezonou v posledních zápasech doufá i obránce Ondřej Kúdela. „Liga neskončila. Máme před sebou tři zápasy. Chceme všechny vyhrát a rozloučit se se sezonou tak, jak si zaslouží. Jablonec nikdy není jednoduchý soupeř, nedávno jsme se také potkali.“

„Rádi bychom, aby se v následujících třech zápasech představili hráči, kteří poslední dobou příliš nehráli. Tihle kluci dělali hráčům ze základní sestavy celou sezonu vynikající servis na tréninku, při nácvicích, ale na hřiště se dostávali málo. Chceme je jak odměnit, tak je zároveň i vidět v zápase. Musíme to pečlivě promyslet, protože na druhou stranu nemůžeme rozbít celé mužstvo, to by nebylo příjemné ani pro kluky, co naskočí po čase,“ poodkryl Jindřich Trpišovský záměry trenérského štábu na konec sezony.

Právě díky zdravé konkurenci při boji o místo v kádru Ondřej Kúdela vylučuje, že slávisté po oslavách proti Jablonci jakkoliv poleví. „Motivaci nikdo hledat nemusí. Každý hraje v každém jednotlivém zápase o svoji budoucnost v klubu, o svoji pozici v sestavě na podzim. Může navíc do kádru přijít kdokoliv jiný. Všichni kluci, co v neděli nastoupí se budou chtít předvést a ukázat, že do týmu jednoznačně patří a místo v týmu si zaslouží.“

Kompletní preview před třetím kolem skupiny o titul FORTUNA:LIGY proti Jablonci najdete na Slavia TV, informace o vstupenkách na nedělní utkání pak v článku na webu.

Preview před Jabloncem je už k dispozici i jako podcast na Spotify, Google Podcasts, na Apple Podcasts a také níže v článku.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články