U19 přehrála Budějovice. Dařilo se i dalším dorostencům | SK Slavia Praha
Více

U19 přehrála Budějovice. Dařilo se i dalším dorostencům

Prvomájovou neděli ozdobili svými výkony mladí slávisté. Ti vybojovali v Českých Budějovicích všechny body. Přípravkové kategorie a žáci předváděli skvělé výkony v Edenu a Horních Měcholupech. Připomeňte si výsledky mládežníků v souhrnném článku.

Sobota 30.dubna

U19

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 0:4 (0:3)
Sestava: Slavata – Fatrdle, Hunal (83. Kolář), Konečný, Beránek – Novák, Žitný, Planka (46. Orji)– A.Pudil (75. Kričfaluši), Trédl (75. Vajgl), Toula (79. Körbler)
Góly: 23. Trédl, 28. A. Pudil, 35. Konečný, 90. Žitný

Nejstarší dorostenecká kategorie zažila v Budějovicích povedený první poločas. V 25. minutě poslal hosty do vedení kapitán Jan Trédl. O 180 vteřin později se z dalšího zásahu do sítě Jihočechů radoval Adam Pudil. Na poločasové skóre upravil ve 35. minutě ještě Mikuláš Konečný. Druhé dějství bylo na góly podstatně chudší. O jediný zásah se postaral až v 90. minutě Matěj Žitný a Slavia si tak odváží čisté konto brankáře Filipa Slavaty a tři body do tabulky. Příštím soupeřem devatenáctky bude 7. května Olomouc.

U17

České Budějovice vs. SK Slavia Praha 1:3 (0:1)
Sestava: Tomas – Piták (62. Parpel), Pančev, Kolář (82. Hejduk), Fiker – Dufek (70. Urban), Lopatář, Jelínek (70. Wesolowsky) – Kopecký, Hájek, Bouchner
Góly: 6. Jelínek, 62. Hájek, 72. Kopecký

Do utkání vstoupila dobře také sedmnáctka. Už v 6. minutě poslal Slavii do vedení Tomáš Jelínek. Na poločasovou přestávku odcházeli hosté ve výhodě. Tu se budějovickým podařilo smazat hned z kraje druhého dějství. Ale jako další se opět radovali sešívaní, konkrétně David Hájek. A o deset minut později v 72. minutě vystřelil dvougólový náskok Ondřej Kopecký. Ten už si slávisté utéct nenechali a připsali si plný počet bodů do tabulky, které vévodí. Dorostenci si užijí jen krátký odpočinek, protože v úterý 3. května je čeká Baník Ostrava.

U12

SK Slavia Praha vs. Neratovice U13 5:3
Sestava: Fukna, Anishchenko – Fingerhútt, Havlena, Hofman, Košťál, Novotný, Šafr, Štěpánek, Vacek, Všetečka, Bureš, Kabelka, Košťál, Lahoda, Martínek, Teplý, Červný, Zich
Góly: Zich, Černý, Lahoda, Štěpánek, Novotný

Hodnocení trenéra Jonathana Daviese: I přesto, že jsme hráli, jak jsme chtěli, jen 20 minut, podařilo se nám zápas vyhrát. Nedařilo se nám využívat natrénované věci a neefektivně jsme kombinovali ve středu hřiště. Naše technická a individuální kvalita hry byla špatná, ale po emotivním okamžiku po druhé přestávce jsme dokázali zápas otočit slepenými góly. Doufám, že během příštích měsíců se nám podaří dobře pracovat a zlepšit naši hru.

U11

SK Slavia Praha vs. Neratovice U12 16:4
Sestava: Vlasák, Jeřábek – Kléma, Odei, Vavrla, Blažek, Havránek, Lysyi, Rigoci, Petrović, Sklenář, Rusyn, Dvořák, Skopec, Kopřiva, Stříhavka, Rakár, Javůrek, Šíma
Góly: 3x Lysyi, 3x Rusyn, 2x Dvořák, 2x Javůrek, 2x Šíma, Blažek, Vavrla, Rakár, Vlasák

Hodnocení trenéra Davida Pilaře: Z naší strany celkem povedený výkon, ale soupeř nás ke vší úctě moc neprověřil. Výborně se prezentoval Šíma a Rusyn, který odehrál své první mistrovské utkání za Slavii. Jsme rádi, že se prezentujeme kvalitní výstavbou od gólmana založené na individuálních schopnostech hráčů a propisování témat koncepce do hry. Jsme také rádi za nového hráče z Ukrajiny, Michaylo Rusyna, který vstřelil první góly v sešívaném dresu.

Neděle 1. května

B-tým

Sokol Hostouň vs. SK Slavia Praha 1:0 (0:0)
Sestava: Sirotník – Bárta, Behenský, Švec, Labík – Nikl – Beran (80. Kopáček), Mohammed (58. Šubert), Samek (58. Biegon) – Šmiga, Moses (58. Ezekiel)

Gólově chudý zápas se odehrál na stadionu Vojtěcha Zeithamla. V prvním poločase se nepovedlo proměnit své šance ani jednomu z týmů. Nakonec o bodovém rozdělení rozhodl jediný gól, a to z penalty. Tu proměnili domácí hráči v 51. minutě. Sešívaní prostřídali a hnali se alespoň za vyrovnáním, ale veškerá jejich snaha bohužel ztroskotala, a tak utkání skončilo nejmenším možným rozdílem. Zaváhání mohou slávisté odčinit v neděli 8. května doma proti Motorletu.

U18

SK Slavia Praha vs. Bohemians 1905 U19 1:2 (1:2)
Sestava: Kolodziej – Zima, Mervard, Hejduk (46. Wesolowsky), Atsuta – Körbler, Voriazidis, Šimeček – Parpel (75. Jan Jinoch), Orji (62. Kazeem), Vajgl (62. Urban)
Góly: 31. Šimeček

Na Xaverově se odehrála vršovická derby dorosteneckých kategorií. Osmnáctka inkasovala po patnácti minutách a musela dotahovat. To se jí také povedlo zásluhou Filipa Šimečka v 31. minutě. Ale hosté se dostali opět do vedení po další desetiminutovce a do šaten odcházeli spokojenější. Ve druhé poločase jsme se, i přes velkou snahu především domácích hráčů, gólu nedočkali, a tak Slavia podlehla Bohemians těsně 1:2. Šanci na nápravu budou mít mládežníci hned ve středu 4. května na hřišti Táborska.

U16

SK Slavia Praha vs. Bohemians 1905 U17 4:0 (2:0)
Sestava: Jovanovski – Herák (73. Podroužek), Křístek, Hanzelka, Boledovič – Hefner (79. Holub), Zamazal, Pech (60. Mikulanda)– Jan Jinoch (60. Schwan), Steklý (73. Teterya), Zelingr
Góly: 16. Steklý, 37. Herák, 67. Hefner, 85. Schwan

Následující zápas už byl pro domácí fanoušky mnohem veselejší. Šestnáctku poslal do vedení v 16. minutě Miroslav Steklý. Vedení navýšil krátce před poločasem František Herák. Po pauze se na gól čekalo do 67. minuty, kdy třetí gól Slavie zapsal Jindřich Hefner. Výhru 4:0 a jasnou záležitost z utkání ještě potvrdil Dominik Schwan a sešívaní mohli slavit. Díky tomuto vítězství se dostali v tabulce na druhé místo právě před Bohemians. O další tři body budou dorostenci bojovat ve středu 4. května proti Táborsku.

U10

SK Slavia Praha vs. Dukla Praha U11

Hodnocení trenéra Filipa Jeřábka: Po dlouhé době jsme odehráli zápas ve formátu 5+1. Kluci si na menší hřiště zvykli velmi rychle a začátek zápasu byl v naší režii. Postupem času se zápas vyrovnával. V některých fázích zápasu jsme pracovali příliš pomalu s míčem, a proto nás soupeř dostával snadno pod tlak. Celkově však panuje s výkonem spokojenost.

U9

SK Slavia Praha vs. Dukla Praha U10

Hodnocení trenéra Daniela Vilhelma: Zápas jsme týmovými i individuálními dovednostmi zcela ovládli a jsme rádi, že kluci vstřelili hodně gólů. Bohužel soupeř nás svou kvalitou příliš neprověřil.

Aktuálně

Jan Sirotník prodloužil smlouvu se Slavií

20. 5. 2024
Odchovance mládežnické akademie Jan Sirotník prodloužil svou smlouvu se Slavií. Nový kontrakt platí do 30. června 2027.

Derby je naše! Parádní výkon a tři body

19. 5. 2024
Fotbalistky Slavie porazily v pátem kole nadstavby Spartu 3:1! Všechny tři branky padly v prvním poločase, o dvě se postarala Martina Šurnovská a jednu přidala Kateřina Svitková. Slávistky tak prodloužily svou neporazitelnost na 25 zápasů v řadě!

O stříbru, kvalitě ligy i výhledu do budoucna

18. 5. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil na tiskové konferenci po výhře nad Slováckem (2:1) o zklamání ze ztráty šancí na titul, popsal zvyšující se kvalitu ligy, vysekl poklonu Martinu Svědíkovi a poodkryl karty před závěrečným kolem sezony.

Další články