Csaplár a spol. se po roce vrací do Liberce | SK Slavia Praha
Více

Csaplár a spol. se po roce vrací do Liberce

Na sobotní duel pod Ještědem se slávisté těší. „Je to nevšední utkání. Já, asistenti Martin Hřídel, Milan Veselý i Luděk Bernát budeme hrát v Liberci poprvé od našeho zimního odchodu. Podobný to bude i pro Míru Holeňáka a Martina Zbončáka. Bude to zvláštní zápas,“ říká trenér Josef Csaplár. Při mistrovském střetnutí jdou ale sympatie stranou.
Na sobotní duel pod Ještědem se slávisté těší. „Je to nevšední utkání. Já, asistenti Martin Hřídel, Milan Veselý i Luděk Bernát budeme hrát v Liberci poprvé od našeho zimního odchodu. Podobný to bude i pro Míru Holeňáka a Martina Zbončáka. Bude to zvláštní zápas,“ říká trenér Josef Csaplár. Při mistrovském střetnutí jdou ale sympatie stranou. „Chtěli bychom potvrdit poslední bodové zisky, předvést dobrou hru a přispět tak ke kvalitě celého střetnutí,“ dodává Csaplár.

Na místo, kde získal mistrovský titul, se vrátí také Miroslav Holeňák. „Byl jsem tam čtyři roky a vzpomínám jenom v dobrém. Těším se,“ prohlašuje osmadvacetiletý stoper a upozorňuje, že utkání bude hodně náročné. „Liberci se daří, také mají sérii a navíc hrají doma.“ S bývalými spoluhráči si Holeňák pravidelně telefonuje, žádné hecování před zápasem však podle něj neproběhne. „Nejsem ten typ, abych něco takového vymýšlel,“ poznamenává s úsměvem.

Holeňák působil v Liberci až do začátku letošního léta a tým se od jeho odchodu příliš nezměnil. Protihráče dobře zná, pro stopera by to měla být výhoda. „Asi jo. Ale kluci zase znají mě. Takže je otázka, kdo toho víc využije. Pevně věřím, že to budu já,“ říká v dobré náladě rodák ze Zlína. Na koho je nutno dát si pozor? „To bych musel jmenovat všechny,“ podotýká zcela vážným hlasem. „Gól jsou schopní dát Slepička s Pospíšilem, záložníci i stopeři Lukáš a Valachovič,“ pokračuje. „Uvidíme, kdo nastoupí. Jako obránce se asi budu muset nejvíc koncentrovat na Slepiho s Pospou,“ dodává.

V Liberci s jistotou nenastoupí pouze rekonvalescent Václav Koloušek. Nad starty pravého obránce Lukáše Doška, který měl potíže s kolenem, a reprezentanta do jednadvaceti let Martina Latky, jehož trápí třísla, visí otazníky.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články