Galeje jsou v plném proudu | SK Slavia Praha
Více

Galeje jsou v plném proudu

ŠPINDLERŮV MLÝN/HORNÍ BRANNÁ - Slávisté jsou v plné přípravě. První tréninkový tábor rozbalili naši fotbalisté v Krkonoších, domovem se jim stal hotel Švýcarská bouda. Hráči však neprožívají žádné prázdniny, naopak, od trenéra Karla Jarolíma dostávají pořádně zabrat. Kouč už před začátkem sezóny prohlašoval, že chce mít tým perfektně kondičně připravený...
ŠPINDLERŮV MLÝN/HORNÍ BRANNÁ - Slávisté jsou v plné přípravě. První tréninkový tábor rozbalili naši fotbalisté v Krkonoších, domovem se jim stal hotel Švýcarská bouda. Hráči však neprožívají žádné prázdniny, naopak, od trenéra Karla Jarolíma dostávají pořádně zabrat. Kouč už před začátkem sezóny prohlašoval, že chce mít tým perfektně kondičně připravený, a nikoho nešetří.

Červenobílí vyjeli do hor hlavně kvůli túrám na kolech. Vyjížďky napříč zvrásněnou krajinou trvají kolem dvou hodin, hráči najezdí zhruba čtyřicet nebo padesát kilometrů. Tímto trénují především vytrvalost. Na programu jsou také spurty do kopce, které mají za cíl posílit nohy. Tréninky na čerstvém horském vzduchu jsou minimálně dvoufázové. Trenéři dbají také na zdravý jídelníček a pitný režim. K načerpání nových sil využívají fotbalisté masáže a ve volných chvílích se snaží hlavně odpočívat.

Ve čtvrtek dopoledne se hráči dostali také na trávník, když několika mikrobusy sjeli do zhruba deset minut vzdálené vesnice Horní Branné. Za pozornosti místních obyvatel absolvovali jeden z prvních tréninků na hřišti. I tak byla ale příprava zaměřena hlavně na fyzičku a nebylo pravidlem, že hráči trénovali vždy s balónem.

Trenér Jarolím rozdělil slávisty na několik skupinek, které se střídaly na různě uzpůsobených stanovištích. Jedno se věnovalo centrům, druhé nacvičování zakončení. Jinde hráči sprintovali kolem kuželů, v rukách navíc drželi zátěž, nechybělo také skákání přes švihadla. Odpočinkový nebyl ani nohejbal, který museli hráči absolvovat rovněž s těžkým závažím. Na poctivý přistup a důkladnou rotaci mezi stanovišti dohlíželi vedle hlavního kouče Jarolíma také asistenti Petr Vrabec, Miroslav Janů a nový trenér gólmanů Luboš Přibyl. Po hodině a půl následovalo desetiminutové vydechnutí a slávisté se vydali zpět na hotel. Odpoledne je čekala další vyjížďka na kolech.

Vedle Václava Kolouška opustil tým i brankář Ivan Trabalík, který v Bratislavě podstoupí důkladné vyšetření zraněného kolena. „Snad to nebude nic vážného,“ doufá zkušený slovenský gólman. Neobvyklé potíže potkaly i Lukáše Doška, jenž spadl z kola. Kromě několika odřenin je pravý obránce naštěstí v pořádku a ve čtvrtek normálně trénoval.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články