V pondělí proti Dynamu | SK Slavia Praha
Více

V pondělí proti Dynamu

PRAHA – Kdyby se hrálo jenom venku, Slavia by vedla tabulku I. Gambrinus ligy. Naopak kdyby se započítávaly pouze domácí utkání, tak by měli červenobílí problémy se sestupem.
PRAHA – Kdyby se hrálo jenom venku, Slavia by vedla tabulku I. Gambrinus ligy. Naopak kdyby se započítávaly pouze domácí utkání, tak by měli červenobílí problémy se sestupem. Aby ne, když už na Strahově naši fotbalisté čtyřikrát za sebou remizovali. Tuhle bilanci se pokusí ukončit v pondělní televizní dohrávce proti Českým Budějovicím.

 

„Věřím, že sérii nepříznivých domácích výsledků ukončíme vítězstvím. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se hrál otevřený fotbal a my vyhráli třeba pět tři,“ uvedl trenér Karel Jarolím. Proti němu bude na lavičce hostů jeho bývalý spoluhráč František Cipro. „Na přátelství zapomeneme jenom na devadesát minut, kdy budeme proti sobě,“ řekl k tomu slávistický kouč.

 

V zápase se bude muset obejít bez Petra Jandy a Jana Vorla. „Jsou to staronová zranění, oba mají problémy s kolenem, Janda s vazy a Vorel s meniskem. Bohužel to vypadá, že nám budou chybět až do konce podzimu,“ vysvětlil Jarolím.

 

Do utkání nezasáhne také Marek Suchý, jehož zdravotní stav se ale výrazně zlepšil. O možném startu dalších dvou rekonvalescentů Michala Švece a Mateje Krajčíka se rozhodne až ve dnech před zápasem.

 

V historii samostatné české ligy se Slavia s Českými Budějovicemi utkala dvacetkrát s bilancí 11–4–5 a celkovým skóre 36:12.

 

V posledních čtyřech vzájemných střetnutích se radoval vždy hostující tým. Poslední měření sil proběhlo na Strahově, odkud si Jihočeši odvezli výhru 2:0. Pražané se tehdy museli obejít bez Bejbla a zraněného kapitána Pitáka. Za hosty nastoupil v utkání velmi aktivní Matej Krajčík, jenž proháněl naši defenzivu. V dobrém světle se představil též nynější hráč Mladé Boleslavi a reprezentace Marek Kulič, který vstřelil obě branky zápasu.


Slavia neprohrála už osm zápasů, zatímco její soupeř poslední čtyři, svěřencům trenéra Františka Cipra se navíc venku docela daří, největší zvuk má vysoká výhra v Teplicích.

 

Daří se také kanonýrům obou týmů: Ivo Táborský se prostřílel do reprezentační jedenadvacítky a Stanislav Vlček do české reprezentace.

 

V pondělí se oba pokusí svoji střeleckou formu potvrdit na hřišti – Vlček může dát šestou branku v šestém zápase, Táborský zase potrápit svůj tým, protože na jihu Čech hostuje právě ze Slavie. Nastoupit může, kluby klauzuli o případném zákazu nepodepsaly.


Střetnutí začíná v 17:15 a sledovat ho můžete na televizním kanále ČT2, na našem webu připravíme tradiční on-line reportáž a další zpravodajství.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články