Slávistky prohrály doma s Plzní | SK Slavia Praha
Více

Slávistky prohrály doma s Plzní

PRAHA - Výrazně oslabená Slavia doma nečekaně prohrála s Plzní. Utkání nedohrála kapitánka Pěničková, která uviděla červenou kartu za údajný faul loktem, ačkoliv sama ze souboje vyšla z naštípnutou lícní kostí.

Hostující hráčky skórovaly po chybách slávistické obrany. První branka padla po dvaceti minutách hry, když se Bottové nepovedla malá domů a Marková přehodila gólmanku Zbořilovou. V druhém poločase inkasovaly slávistky podruhé tentokrát z pokutového kopu. V závěru utkání, které poznamenala celá řada přinejmenším sporných momentů, snížila Benýrová.

„Řada hráček musela nastoupit s virózou. Chyběla nám síla a důraz v zakončení, soupeř nás potrestal po našich chybách v obraně," uvedl slávistický trenér Petr Čermák.

Slavia - Plzeň 1:2 (0:1)
Branky: 90. Benýrová - 19. Marková, 67. Černá z pen.
Slavia: Zbořilová - Přibyslavská, Králová, Hejlová (60. Petranová), Bottová (46. Pincová) - Holečková, Pěničková, Voňková, Benýrová - Tesková (75. Bastlová), Chlumecká
Plzeň: Podlasová - Březinová, Bohmannová (73. Šuhajdová), Černá, Valečková, Marková, Vajcová, Májíčková, Hanžlová(93. Komancová), Malátová, Vachlová (81. Ranglová)
ŽK: 21. Pěničková, 22. Bottová, 69. Chlumecká - 24. Majíčková, 80. Šuhajdová, 90(+1). Marková
ČK: 37. Pěničková
Diváci: 100
Rozhodčí: Bláhová - Mifková, Šafránková

Juniorky
Slavia - Plzeň 1:0 (1:0)
Branka: 21. Bastlová
Slavia: Mazurová - Kulichová (74. Beránková), Mádlíková, Tománková, Feixová (52. Cibulková) - Marková (60. Plzáková), Čmakalová, Králíčková, Kuklová - Nováková (70. Vandasová), Bastlová

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články