Béčko jasně přehrálo Prachatice <b>(přidáno 12 nových fotografií)</b> | SK Slavia Praha
Více

Béčko jasně přehrálo Prachatice (přidáno 12 nových fotografií)

PRAHA / HORNÍ POČERNICE - Po pouhých sedmi minutách svítilo na ukazateli skóre dvoubrankové vedení slávistického béčka nad Prachaticemi. Juniorka po velmi dobrém výkonu nakonec dvěma brankami Jablonského a jednou Dubského porazila svého soupeře o tři góly.
PRAHA / HORNÍ POČERNICE - O osudu utkání bylo rozhodnuto za sedm minut. Slávisté totiž na svého soupeře vletěli s účinným presinkem a dotáhli dvě akce do rázného zakončení. Nejprve v šesté minutě Dubský nastřelil tyčku, ale Jablonský odražený míč poslal do sítě.

Jihočeši stačili jen rozehrát a už se na ně valil další útok, míč zatáhl Vácha po pravé straně, centrem našel Helda, který vyzval ke skórování Dubského.

Obránci soupeře se po sobě jen vyčítavě podívali. Slávisté pak ve zformované a dobře organizované obraně čekali na další možnosti pro rychlé brejky, které vycházely z přímočarých přihrávek na jeden dotek, u míče byli často Jablonský, Robin Dejmek i Vácha.

Slávisté také těžili z přesných zpětných přihrávek, po jedné z nich mířil jen těsně mimo ve 24. minutě dobře hrající Dubský.

Soupeř jen v náznacíh hrozil po standardkách, ve 37. minutě minul rybičkou míč v dobré pozici Šicner. Před přestávkou mohl přidat třetí branku Kovařík, brankář mu však vykryl vyběhnutím střelecký úhel.

Ani po změně stran se hosté nedostali do vyložené šance, obrana si pohlídala i několik přímých kopů. Slávisté nadále s chutí útočili, Babka musel vykopnout z prázdné branky dorážku Kovaříka. V 56. minutě založil rychlý protiútok Diviš, Robin Dejmek prodloužil hlavou míč k Vrzalovi, který nahrál Jablonskému, a ten přidal třetí gól.

Červenobílí mohli svůj náskok ještě zvýšit, blízko brance byl střídající Komárek, po Dubského přihrávce mířil těsně vedle také Zelinka. Slávisté naprosto zaslouženě vyhráli.

„Výkon týmu se mi hodnotí dobře, jsem spokojený. Vstoupili jsme do zápasu aktivním presinkem, zaskočili jsme soupeře dvěma brankami v úvodu, který určil další vývoj. Po celý zápas jsme byli lepším mužstvem, dovedli jsme ho k vítěznému konci.

Na jaře to byl asi náš nejlepší výkon, jsem rád, že se prosazují další hráči, kterým to dosud nešlo. Chci, abychom hráli na jeden, dva doteky rychle dopředu, to se dnes dařilo,“ pochvaloval si trenér Luboš Kozel.

Slavia B - Prachatice 3:0 (2:0)
Branky: 6. a 56. Jablonský, 7. Dubský
Slavia B: Diviš - Held, Radek Dejmek, Studík, Šmíd - Jablonský (73. Komárek), Vácha, Dubský, Kovařík (63. Borovský) - Robin Dejmek, Vrzal (79. Zelinka)



Autory fotografií jsou Ondřej Zlámal (1-11) a Bára Reichová (12-24).

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články