Ve čtvrtek první zápas semifinále proti Olomouci | SK Slavia Praha
Více

Ve čtvrtek první zápas semifinále proti Olomouci

Ve čtvrtek je na programu první utkání semifinále Ondrášovka Cupu proti Olomouci.

Trenér Michal Petrouš si před dohrávkou čtvrtfinále mezi Jabloncem a Olomoucí přál za soupeře Jablonec. To se mu nesplnilo, do semifinále postoupila Sigma. „V pohárové matematice hraje velkou roli branka vstřelená venku, rozhodla už náš duel s Teplicemi. Proto bych si přál, abychom v prvním zápase zbytečně neinkasovali,“ řekl před dnešním utkáním.

Michal Petrouš sledoval odvetné utkání přímo na tribuně v Jablonci. „Sigma hrála s vědomím dvoubrankového náskoku, soustředila se na obranu. Nebyla to pro ni typická hra, jakou jsme poznali třeba v posledním ligovém zápase. Nakonec se jim ale tato taktika málem nevyplatila, prohrávali 0:2 a o náskok přišli,“ popsal nám průběh zápasu.

„Nakonec rozhodla chyba brankáře, který podběhl centr. Olomouc dala branku a postoupila,“ dodává. „Je ale jasné, že v semifinále Ondrášovka Cupu těžko můžeme počítat se slabším soupeřem. Nečekalo by nás nic lehkého, ani kdyby postoupil Jablonec. Obě mužstva hrají kvalitní fotbal, nevybereme si.“

Trenér prožívá jarní sezonu, jakou mu nikdo nemůže závidět. „Snažím se jako ostatní soustředit na svoji práci, věci, které neovlivním, neřešit. Samozřejmě, že to není jednoduché. To si asi každý fanoušek dokáže představit,“ svěřuje se.

A přání do čtvrtečního zápasu? „Nesmíme inkasovat zbytečnou branku, která by v odvetě v Olomouci byla pro soupeře dvojnásobnou výhodou. Určitě si i naši fanoušci přejí, abychom jarní sezonu dotáhli do pohárového finále. Na něco takového by na začátku jara asi vůbec nikdo nepomyslel.“

Kromě Naumova, který stále netrénuje s míčem, jsou všichni fotbalisté zdraví. Utkání v Synot Tip Areně má ve čtvrtek výkop v 18:30. Na utkání platí permanentní vstupenky. Odveta je na programu 16. května v Olomouci s výkopem v 18:30.

Patronem utkání je světoznámý oscarový režisér Miloš Forman. Rozhovor s ním si můžete přečíst zde.

 

 

 

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články