Čtvrtfinále je blízko i daleko zároveň, ví Stoch | SK Slavia Praha
Více

Čtvrtfinále je blízko i daleko zároveň, ví Stoch

Důležitým gólem se na hřišti Sevilly prezentoval Miroslav Stoch, který tak přispěl k cenné remíze 2:2. „Je to krásný výsledek, který nám dává naději do odvety," říká sešívaný kanonýr.

Slavia ze Sevilly odjíždí s remízou 2:2, je to ve vašich očích dobrý výsledek?
Všichni víme, že výsledek je dobrý, krásný. Jsme ale pouze v poločase, odveta za týden bude extrémně náročná. Díky skóre, které jsme tady uhráli, ale máme takovou menší výhodu, je to otevřené. Jeli jsme do Sevilly s tím, abychom v ní uhráli výsledek, který nám dá naději do odvety. To jsme splnili, za týden nás ale čeká další těžký zápas."

Domácí šli do vedení už po 24 vteřinách od úvodního hvizdu, a poté, co jste vyrovnali, vzala si Sevilla vedení zpět po pouhých dvou minutách. Jak jste vnímal tyto okamžiky?
„Udělali jsme nějaké chyby a soupeř nás za ně potrestal. Proto je Sevilla top mužstvo nejen ve Španělsku, ale i v Evropě. Jsem však rád, že nás ty dvě chyby, které jsme udělali, nesložily, ale rychle jsme se z nich otřásli a v obou případech jsme dokázali vyrovnat."

Vy jste vyrovnával ve 25. minutě na 1:1, jak jste viděl celou situaci?
„Ibrahim Traoré mi sklepl na šestnáctce míč a já se jej snažil z první trefit. Dá se říci, že jsem to trefil skvěle, balon byl sice trochu tečovaný, ale střela by i tak šla na bránu. Nevím, jestli by to byl gól, nebo ne, ale naštěstí tomu obránce ještě trochu přidal a míč skončil v síti."

Alex Král, který vsítil druhý gól, vůbec nevěděl, že po odrazu míče od svého ramena skóroval. Vy jste jeho zakončení viděl?
„Já byl stále u rohového praporku, ten gól jsem z mého pohledu neviděl, nekoukal jsem na něj ještě ani na videu. Vůbec nevím, jak míč do brány spadl. Vím jen, že Alex dal gól."

Bylo na hřišti cítit, že Sevilla není v posledních týdnech v úplně optimálním rozpoložení?
Nevím, možná mají trochu krizi, disponují však neskutečnou kvalitu, kterou proti nám ve více momentech ukázali. Právě proto bude odveta hodně náročná."

Ve druhém poločase byli domácí o něco lepší než v prvním dějství, čemu přičítáte změnu obrazu hry?
„Hráli jsme proti jednomu z nejlepších španělských mužstev, nedá se proti nim celý zápas presovat a plnit všechny úlohy a pokyny, které jsme před zápasem dostali. Ve druhé půli jsme se trochu zatáhli a Sevilla měla větší kontrolu nad hrou. Naštěstí ty šance, které měla, neproměnila."

Jak blízko má Slavia do čtvrtfinále?
„Jsme velmi blízko a zároveň velmi daleko."

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články