Generální ředitel Zbyněk Kusý: Mužstvo potřebuje podporu | SK Slavia Praha
Více

Generální ředitel Zbyněk Kusý: Mužstvo potřebuje podporu

V sobotu je na programu 279. derby pražských "S". „Potřebujeme jednotnou podporu, aby se všichni naši fanoušci postavili za kompletní mužstvo. Hráče, trenéry, maséry i ostatní," hledí k sobotnímu utkání generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.
Slavia sice oproti podzimní části sezony postoupila v tabulce výše, fanoušci by ale rádi svůj klub viděli ještě blíže prvnímu místu. „Byli bychom rádi úspěšnější. Ale bohužel je teď taková realita, musíme začít pracovat ještě tvrději. Každý musí začít sám u sebe," říká před sobotním derby generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.

„Věřím, že toho je mužstvo schopné. My jsme ho podpořili, všichni jsme jedna rodina. Ať už hráč, trenér, masér, kustod, ale také všichni lidé, kteří v klubu pracují. Není to rozhodně tak, že by negativní atmosféra někoho těšila. To naopak," zdůrazňuje generální ředitel Slavie.

Média často spekulují o budoucnosti trenéra Rady. Tyto dohady však Zbyněk Kusý rázně utnul. „My jsme se na toto téma ve Slavii nebavili, ani jsme nic takového neplánovali. Slyšel jsem otázky, jestli trenér Petr Rada dostal nějaká ultimáta, tak se nic takového nestalo. Nechápu, kde se tyto spekulace berou. To, že mužstvo není 100 % úspěšné, to se prostě stává. Je to jedna ze zákonitostí sportů," prohlásil Kusý.

„My se v tuto chvíli připravujeme na zápas se Spartou. To, že někdy fanoušci křičí na hráče nebo na trenéry, to je realita. My se s tím budeme muset srovnat a připravit se na další důležitý zápas. Věřím, že to mužstvo zvládne a že se s tím popasujeme," hledí k sobotnímu derby místopředseda představenstva SK Slavia Praha fotbal a.s.

Podobné zkušenosti měl Zbyněk Kusý také v hokeji, a to jak v klubu, tak u reprezentace. „To není otázka jen fotbalu, hokeje, basketbalu. To je otázka čehokoliv. Jakmile jde o kolektivní sport a fanoušek cítí, že se mu nedostává to, co by chtěl, tak to dá najevo. Na druhou stranu je otázka, jestli v tuto chvíli je realita, abychom něco takového dodali," dodává generální ředitel.

„Chtěl bych fanoušky poprosit, my v tuto chvíli potřebujeme jednotnou podporu, aby se všichni naši fanoušci postavili za kompletní mužstvo. Ať to jsou hráči, trenéři, maséři nebo kustodi. Věřím, že slávistická obec je taková, že toto dokáže," doufá a děkuje generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články