Hráči na hostování: Dva góly Ondřeje Karafiáta | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Dva góly Ondřeje Karafiáta

Jak se o uplynulém víkendu dařilo hráčům Slavie na hostování sledujte v našem pravidelném přehledu.

Bundesliga

Petar Musa (Union Berlín): Do utkání proti Hoffenheimu naskočil talentovaný útočník v 63. minutě za stavu 1:1 s jasným cílem pomoci domácím ke vstřelení vítězné branky. Nejblíže ke skórování měl dvaadvacetiletý člen chorvatské jednadvacítky v 79. minutě, kdy se ve vápně dostal k odraženému balonu, následnou střelu mu však zblokovala pozorná hostující obrana. Ve zbytku utkání už žádná branka nepadla a duel obou celků ze středu tabulky tak skončil dělbou bodů.

FORTUNA:LIGA

Ondřej Karafiát (FC Slovan Liberec): Obránce či středopolař hostující na severu Čech odehrál proti Pardubicím jedno z nejpovedenějších utkání své kariéry. Poprvé o sobě dal vědět už ve 13. minutě, kdy krásnou hlavičkou z velkého vápna poslal do sítě hostů přesný centr Mosquery z přímého kopu. O dvanáct minut později pak přidal i svůj druhý gól, když si naběhl do vápna na přízemní centr Sadílka a prudkou ranou na bližší tyč poslal Severočechy už do tříbrankového vedení. Zásluhu měl šestadvacetiletý kmenový hráč Slavie i na čtvrtém gólu domácích, před kterým krásným centrem z hloubi pole vyslal do šance Peška, který patičkou následně přihrál na gól skórujícímu Sadílkovi. Slovan tak nakonec dokráčel k jasnému vítězství 4:1.

Jakub Jugas (FC Slovan Liberec): Zkušený stoper nastoupil proti ligovému nováčkovi v základní sestavě, prezentoval se spolehlivým výkonem a řídil defenzivní linii domácích, která soupeři dovolila skórovat jen jednou. Významnou měrou se tak podílel na jasném vítězství Severočechů.

Jaroslav Zelený (FK Jablonec): Osmadvacetiletý obránce nastoupil na pozici stopera na hřišti Opavy v základní sestavě. Spolu se svými spoluhráči dovolil domácím skórovat pouze z ofsajdové pozice, ve zbylých situacích si ale počínal spolehlivě a pomohl tak zelenobílým k těsnému vítězství 1:0.

Patrik Hellebrand (SFC Opava): V domácím utkání proti Jablonci odehrál mladý střední záložník více než šedesát minut, během kterých se aktivním výkonem a nápaditými přihrávkami snažil překonat zformovanou defenzivu Severočechů, výrazněji se ale tentokrát neprosadil, Opava nedokázal vstřelila branku a prohrála nejtěsnějším možným rozdílem.

Tomáš Malínský (FK Mladá Boleslav): V utkání proti Karviné potvrdil devětadvacetiletý křídelník svoji výtečnou formu a asistencí na druhý gól domácích se podílel na důležitém vítězství Středočechů. Ve 27. minutě totiž z pravého křídla přihrál do vápna nabíhajícímu Jaromíru Zmrhalovi, který se ranou doprostřed brány nemýlil. Na trávníku vydržel kmenový hráč sešívaných do 60. minuty, kdy byl střídán Skalákem.

Laco Takács (FK Mladá Boleslav): Urostlý defenzivní univerzál nastoupil potřetí v řadě v základní sestavě, pozici v záloze tentokrát vyměnil za post stopera. Proti Karviné předvedl velice spolehlivý výkon, soupeři nedovolil ani jednu střelu na bránu a velkou měrou tak přispěl k zisku cenných tří bodů do ligové tabulky.

Nehráli:

Jan Matoušek, Mohamed Tijani (všichni FC Slovan Liberec), Lukáš Pokorný, Daniel Kosek (Bohemians 1905)

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Nehráli (liga startuje 6.3.):

Lukáš Červ, Tomáš Vlček (oba Vysočina Jihlava), Jakub Šilhan (FK Ústí nad Labem), Martin Otáhal, Michal Vaněk, Jan Vejvar (všichni FC Slavoj Vyšehrad), Matěj Jurásek, Jakub Křišťan, Jakub Markovič (všichni FC Sellier & Bellot Vlašim), Filip Prebsl (FK Viktoria Žižkov)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články