Hráči na hostování: Shrnutí podzimu | SK Slavia Praha
Více

Hráči na hostování: Shrnutí podzimu

Jak se na podzim dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem velkém podzimním shrnutí.

FORTUNA:LIGA

V Liberci zářil objev Petar Musa

Zamiřme nejprve do severočeského Liberce, ve kterém se jednoznačně největším překvapením stal dvaadvacetiletý chorvatský útočník Petar Musa, který hostuje ve Slovanu od jara minulé sezony do konce letošního ročníku. Talentovaný střelec vsítil ve FORTUNA:LIZE hned sedm gólů a další dva připravil svým spoluhráčům. To vše stihl v pouhých sedmnácti zápasech a v Liberci mu patří průběžná druhá příčka mezi střelci. 

Chorvatskému útočníkovi zdatně sekundoval rumunský záložník Alexandru Baluta. Ten do Liberce zamířil až před devátým kolem soutěže a za Severočechy stihl, i kvůli červené kartě na hřišti Plzně, nastoupit k pouhým devíti utkáním. Hned od začátku svého působení U Nisy se ale talentovaný tvůrce hry zařadil mezi opory týmu a v ofenzivě Slovanu zářil. Během podzimu si připsal šest bodů za tři góly a stejný počet asistencí, spoluhráče navíc vyslal hned do devíti gólových šancí. 

Dalším z hráčů hostujících ze Slavie na severu Čech je záložník Oscar Dorley. Liberijský reprezentant odehrál během podzimu ve středu libereckého pole patnáct ligových kol, ve kterých vsítil jednu branku na hřišti Bohemians 1905 a na další gól přihrál. Úspěšnost přihrávek se u drobného středopolaře vyšplhala na 86,4% procent a skvěle se Oscar Dorley prezentoval i v driblincích, kterých úspěšně zvládl 75,5%. První místo v lize naopak drží v počtu žlutých karet, kterých během podzimu stihl mladý afričan nasbírat hned osm.

Čtvrtým hráčem působících ze Slavie v Liberci je Jan Kuchta, který za Slovan na podzim naskočil do jedenácti zápasů, síť za zády soupeřů se mu ale rozvlnit nepodařilo. 

Jablonecké znovuzrození Jana Sýkory

V nedalekém Jablonci strávilo podzim na hostování další trio slávistů. Krajnímu záložníkovi či obránci Janu Sýkorovi se konečně začala vyhýbat zranění a šestadvacetiletý kmenový hráč sešívaných se na podzim dostal do životní formy. Nejen, že se mu podařilo vsítit v osmnácti odehraných zápasech pět branek, hned dalších šest gólů ale připravil i svým spoluhráčům a prožil svůj nejpovedenější půlrok v kariéře. Skvělé výkony Jana Sýkory potvrzuje i fakt, že byl v podzimní části ligy hned čtyřikrát vyhlášen hráčem utkání.

Dalším slávistou nastupujícím v této sezoně v zeleném dresu je mladý útočník Jan Matoušek, který ale i kvůli několika zraněním stihl naskočit pouze do dvanácti ligových zápasů. Během nich se však rychlonohý křídelník stihl hned šestkrát gólově prosadit, branku navíc vsítil jak Spartě, tak i Plzni. Mládežnický reprezentant ke svým gólům navíc přidal i tři asistence a pětkrát se mu dostalo ocenění hráče utkání.

Stoper Jakub Jugas čekal na svoji šanci v Jablonci delší dobu a v září a říjnu nenaskočil do žádného zápasu. Nakonec se ale do základní sestavy zelenobílých probojoval a v podzimní části naskočil celkem k deseti ligovým zápasům, ve kterých pomohl Severočechům k pěti vítězstvím. Na hřišti urostlý obránce absolvoval 128 osobních soubojů, ze kterých v 57% případů odešel vítězně, neobdržel navíc ani jedno karetní napomenutí. 

Obránce Lukáš Pokorný odehrál v Bohemians 1905 na podzim dvanáct utkání, ve kterých si připsal jednu asistenci. Celkem se zúčastnil 113 osobních soubojů, ve kterých byl úspěšnější v 69 případech. Procento úspěšných přihrávek udržel na téměř 76% procentech, k dobru mu lze přičíst i pouhou jedinou obdrženou žlutou kartu.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA

Za severočeské Ústí nad Labem nastupovali na podzim Matěj Valenta a Tomáš Vlček. První jmenovaný nastoupil ve druhé lize k 18 zápasům, osmnáctiletý obránce Tomáš Vlček pak naskočil do sedmi soutěžních utkání. Ani jeden z nich se gólově neprosadil, spolehlivými výkony ale pomohli svému týmu k průběžnému sedmému místu v tabulce.

V průběžně dvanáctém Slavoji Vyšehrad plnil roli brankářské jedničky Martin Otáhal, který v patnácti zápasech udržel jedno čisté konto. Do druholigových zápasů pravidelně nastupovali i Jan Vejvar, Vojtěch Mareš a Lukáš Veselý, první jmenovaný vsítil i jednu branku. Osm zápasů odehrál Ondřej Žežulka, o dva méně Libor Drozda, do čtyřech utkání zasáhl záložník Václav Pardubský. Jediný zápas pak odehrál Tomáš Freit. 

Fortuna liga (Slovensko)

Martin Vantruba působící v Pohronie odchytal v uplynulém podzimu dvanáct ligových zápasů, ve kterých si připsal dvě čistá konta a 48 úspěšných zákroků. I přes spolehlivé výkony mladého brankáře se ale skromnému slovenskému celku celkově příliš nedařilo a po polovině sezony mu patří poslední příčka tabulky.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články