Konec je hořký, nemáme se ale za co stydět | SK Slavia Praha
Více

Konec je hořký, nemáme se ale za co stydět

Tomáš Holeš nastoupil i v druhém zápase čtvrtfinále na pozici stopera. „Rozhodla kvalita Arsenalu. Hosty jsme pouštěli do situací, ve kterých jsou silní. Když se za Evropou ale ohlédneme, tak se nemáme za co stydět," hodnotil po utkání.

Vaše tažení Evropskou ligou je u konce. Jak jste viděl dění na hřišti mezi 18. a 24. minutou, které de facto rozhodlo o osudu dvojzápasu?
„Tuhle pasáž utkání, kterou zmiňujete, jsme vůbec nezvládli. Snažili jsme se držet balon a stavět naši hru odzadu. Když ale přišla nějaká těžší situace, přicházely ztráty míčů a nebezpečné brejky, které jsme nezvládali zachytávat. Oni nás bez váhání trestali a řešili situace gólově. Jednoduše jsme to nezvládli.“

Nastoupil jste opět na stoperu. Jak jste se tam cítil? Vytěžil jste nějaké zkušenosti z prvního utkání?
„Bylo to typologicky trochu jiné utkání. Neměli jsme vzadu tolik práce, co jsme měli tady v Praze. Tady jsme museli řešit spoustu náročných situací, velkou porci skvěle zahraných brejků, situací jeden na jednoho. A určitě se mi tak hrálo hůř než v prvním zápase.“

Rozhodla o výsledku utkání kvalita Arsenalu, nebo třeba absence důležitých hráčů a únava, která se postupně nakumulovala?
„Trochu od obojího. Program máme samozřejmě náročný, to víme, ale na to se nebudeme vymlouvat. Ve druhém utkání rozhodla kvalita Arsenalu. Dovolili jsme hostům jít do situací, kde jsou silní, a toho využili.“

Nyní panuje velké zklamání, ale když se ohlédnete za evropskou cestou v téhle sezoně, přešli jste přes velké soupeře. Jste na sebe tak i přes vyřazení pyšní?
„Určitě. Zápasy na podzim i na jaře byly skvělé. Před všema klukama klobouk dolů, jak vše zvládali. Konec je hořký, ale když se za celou poutí Evropou ohlédneme, nemáme se za co stydět.“

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články