Nevyrovnali jsme se s důrazem soupeře, mrzí Köstla | SK Slavia Praha
Více

Nevyrovnali jsme se s důrazem soupeře, mrzí Köstla

Sešívaní v omlazené sestavě podlehli v předposledním přípravném zápase dánskému Brøndby. ​„Ztráceli jsme strašně moc míčů a kvůli tomu jsme se pak uvařili," říká Jaroslav Köstl.

„Musím bohužel říci, že ten výkon nebyl úplně povedený. Až na úvodní pasáž zápasu, kdy jsme do toho vstoupili dobře, pak byl ale soupeř důraznější a my jsme se s tím úplně nevyrovnali. Ztráceli jsme strašně moc míčů a kvůli tomu jsme se pak uvařili, návratů do defenzivy bylo hodně. Vždycky je to tak, že pokud je zápas nahoru dolů, je to o nějaké nekvalitě v přechodové fázi. Tam se nám nedařilo, bránu Brøndby jsme v podstatě ani neohrozili. Celkově to byl nepovedený výkon, ze kterého si určitě vezmeme ponaučení a rozebereme si to na videu,“ hodnotil porážku s kodaňským celkem asistent trenéra Jaroslav Köstl.

„Na druhou stranu, nastoupila hodně mladá sestava, pro kterou jsou to cenné zkušenosti proti kvalitnímu týmu. Pro kluky je dobré, že si zkusili, že před sebou ještě mají kus cesty,“ říká asistent trenéra Jindřicha Trpišovského.

Utkání proti dánskému soupeři přineslo hodně bojovný a fyzicky náročný fotbal. „Řekl bych, že zápasy zde na soustředění odpovídají přibližně úrovni středu tabulky naší nejvyšší ligy, takže je to dobré příprava. Podobně proti nám budou hrát všechny týmy ve FORTUNA:LIZE někde od čtvrtého do přibližně dvanáctého místa tabulky. Z tohohle pohledu je to pro nás optimální příprava. Před sebou samozřejmě máme ještě generálku s Hammarby, tam si ta sestava směrem k prvnímu jarnímu zápasu na Bohemce asi ještě více sedne,“ má jasno Jaroslav Köstl.

Po zranění se do sestavy Slavie vrátili Joao Felipe a Júsuf. „Zápas bych nehodnotil jen negativně, utkání vám vždy něco ukáže, ať už dobré, nebo špatné věci. Tentokrát se spíše ukázalo to horší, pozitivní ale je, že se do sestavy vrátili Júsuf i Joao. Výkon samozřejmě nebyl optimální, jsme ale rádi, že jsou zpátky, opět nám rozšíří možnosti. Joao, dokud měl síly, vypadal v situacích jeden na jednoho hodně zajímavě, což je to, proč ve Slavii je. Myslím si, že pokud s námi bude často trénovat a nebude vypadávat z tréninkového procesu kvůli zraněním, ještě o něm hodně uslyšíme," uzavírá Jaroslav Köstl.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články