Reprezentace: Pálili Schranz a Stanciu, debutoval Kačaraba | SK Slavia Praha
Více

Reprezentace: Pálili Schranz a Stanciu, debutoval Kačaraba

Reprezentační přestávka je u konce a vrací se klubový fotbal! Jak si vedli slávisté v reprezentacích?

Česká republika

Tomáš Holeš byl v základní sestavě ve všech třech zápasech české reprezentace. Při výhře 1:0 proti Bělorusku odehrál celé utkání ve středu obrany, v Belgii nastoupil ve středu zálohy a odehrál opět celý zápas, ve kterém česká reprezentace podlehla favorizovaným Belgičanům 0:3. V přátelském duelu proti Ukrajině nastoupil Tomáš Holeš opět ve středu obrany a odehrál 60 minut.

Stanislav Tecl v zápasech kvalifikace mistrovství světa nastoupil dvakrát z lavičky, proti Bělorusku nastoupil na poslední vteřiny a v Belgii dostal šanci na 26 minut. V přátelském utkání s Ukrajinou nastoupil útočník sešívaných od začátku, byl hodně aktivní, dvakrát trefil tyč a v 75. minutě vystřídal.

V zápase české jednadvacítky proti Albánii, který lvíčata vyhrála 4:0, nastoupila dvojice slávistů Lukáš Červ a Michal Beran, kteří oba hostují v Pardubicích. Červ odehrál celý druhý poločas, Beran naskočil na poslední půlhodinu.

Reprezentační devatenáctka v přípravě před mistrovstvím Evropy remizovala 2:2 s favorizovaným Portugalskem. Celý zápas odehráli záložník Daniel Samek a brankář Antonín Kinský. Filip Prebsl, který hostuje ve Vlašimi, hrál od začátku a v 87. minutě viděl červenou kartu. Matěj Jurásek, který je na hostování v Karviné, střídal po prvním poločase. Denis Višinský nastoupil na poslední pětadvacetiminutovku.

Slovensko

Tři zápasy za reprezentační výběr odehrál i Ivan Schranz. V kvalifikaci mistrovství světa proti Slovinsku odehrál 75 minut, Slovensko získalo bod za remízu 1:1. Proti Chorvatsku při prohře 0:1 střídal po hodině hry. Ve třetím kvalifikačním utkání proti Kypru dal po centru z levé strany krásný gól z voleje a pomohl Slovensku k výhře 2:0. Jakub Hromada do zápasů nezasáhl.

Rumunsko

Nicolae Stanciu má za sebou také trojici kvalifikačních utkání. Zazářil zejména v prvním, kdy proti Islandu nejprve připravil první gól a následně suverénním zakončením pojistil výhru Rumunska 2:0. Proti Lichtenštejnsku dovedl reprezentační tým s kapitánskou páskou k výhře 2:0. Při remíze 0:0 se Severní Makedonií odehrál celý zápas a zkompletoval tak padesátku zápasů v A-týmu Rumunska.

Ukrajina

Taras Kačaraba dostal premiérovou pozvánku do ukrajinské reprezentace a svou reprezentační premiéru si odbyl v přátelském utkání s Českem. Ve středu obrany se často pral s klubovým spoluhráčem Stanislavem Teclem a dobrým výkonem pomohl Ukrajině k remíze 1:1.

Libérie

Úvod kvalifikace mistrovství světa má za sebou Oscar v dresu Libérie. V prvním utkání proti favorizované Nigérii, které Libérie podlehla 0:2, odehrál celý zápas. Plnou porci minut odehrál Oscar i proti Středoafrické republice, kterou Libérie porazila nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Švédsko U21

Kapitán švédské reprezentace do jednadvaceti let Aiham Ousou odehrál celé kvalifikační utkání proti jednadvacítce Černé Hory a pomohl tak k výhře 3:1.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články