SROVNÁNÍ FORMY: FC Barcelona | SK Slavia Praha
Více

SROVNÁNÍ FORMY: FC Barcelona

Ve středu večer Eden přivítá v rámci třetího skupinového zápasu Ligy mistrů španělskou Barcelonu, která stejně jako sešívaní, vede svou domácí soutěž.

Už ve středu v 21:00 vyběhnou sešívaní k třetímu utkání Ligy mistrů skupiny F. Na svém trávníku přivítají slavnou Barcelonu, a je tak nyní ideální čas si aktuální formu obou celků porovnat.

Stejně jako její středeční soupeř se Barcelona nachází na prvním místě domácí ligové soutěže. Jen na záda obhájce titulu La Ligy se s jednobodovou ztrátou dívá z druhého místa tabulky Real Madrid. I přes průběžné první místo nemůže být ale Barcelona se vstupem do nového ligového ročníku zcela spokojena. Ačkoliv je doma na Camp Nou v lize zatím stoprocentní, venku poztrácela hned osm bodů za remízu na hřišti Osasuny a za šokující prohry v Bilbau a Granadě. Prozatímní záchranou je nejlepší klubový střelec probíhajícího ročníku Luis Suárez, který k pěti gólům z ligy přidal další dvě trefy v Lize mistrů – konkrétně ve veledůležitém domácím utkání s Interem Milán, jehož průběh uruguayský střelec právě svými dvěma brankami otočil. Se čtyřmi ligovými trefami mu sekunduje letní akvizice z Atlética Madrid Antoine Griezmann. Pravidelně pospolu nastupující útočnou trojici neuzavírá nikdo jiný než fotbalový fenomén Lionel Messi.

V porovnání se sešívanými se mohou modročervení pochlubit větší gólovou potencí, když v devíti zápasech v lize vstřelili hned 23 branek. Zároveň branky ale téměř 5× častěji než sešívaní sami i inkasují, a tak je jim Real Madrid, který se sám na začátku sezony trápí, stále v patách.

V neposlední řadě stojí za zmínku i to, že při podobně širokém kádru má sestava Barcelony více než 28× větší odhadovanou tržní hodnotu než hráči Slavie. 

ZÁKLADNÍ STATISTIKA

SK Slavia Praha FC Barcelona
Odehrané lig. zápasy 13
9
Pozice v tabulce 1. 1.
Body/zápas 2,69 2,11
Vstřelené branky/zápas 2,15 2,55
Obdržené branky/zápas 0,23 1,11
Nejlepší střelec Tomáš Souček (5) Luis Suárez (5)
Hodnota kádru* 41,8 mil. EUR 1,18 mld. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 20. 9. 2019

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články