Sešívané Algarve 2020 | SK Slavia Praha
Více

Sešívané Algarve 2020

Čtyři přípravné duely, 12 dní soustředění, 29 hráčů včetně několika mládežníků. Takové bylo letošní soustředění v portugalském Algarve.

Po kondičním soustředění ve španělské Marbelle a dvojici přátelských utkání v Praze na Strahově čekalo Slavii od 29. ledna herní soustředění na pobřeží Atlantského oceánu v portugalském Algarve.

K přípravě na jarní ligové duely sešívaným posloužily čtyři přátelská utkání proti dánskému AGF Aarhus, norskému Vålerenga IF, dánskému Brøndby IF a na závěr proti švédskému Hammarby IF. První tři zápasy navíc proběhly v rámci přípravného turnaje Atlantic Cup, kterého se účastnili týmy ostatní evropské týmy připravující se v okolí Algarve.

Pokud připočteme i přípravná utkání odehraná v Praze, opouští sešívaní zimní pauzu s celkovou bilancí 2–2–2. Kromě závěrečné vítězné generálky, kterou sešívaní zvládli proti Hammarby poměrem 4:2, může Jindřicha Trpišovského těšit i to, že si značnou herní minutáž v zápasech pro sebe ukrojili i mládežníci.

Kádr

Do Portugalska odcestovalo původně 28 hráčů včetně dlouhodobě zraněného Davida Hovorky, který v Algarve pokračoval společně s fyzioterapeuty v práci na svém návratu, nebo posil Oscara Dorleyho, Patrika Hellebranda a navrátilce z hostování Petara Musy. V tomto počtu se našlo místo i pro celkově 7 mládežníků – Jakuba Markoviče, Jana Sirotníka, Daniela Koska, Lukáše Červa, Jakuba Křišťana, Joãa Felipeho a Adama Toulu. Kromě brankáře Jana Sirotníka navíc všichni v přípravných duelech dostali i prostor na hřišti. V průběhu soustředění slávisty doplnil 29. člen kádru, a to David Zima, který Slavii posílil na hostování z Olomouce.

Statistické okénko

V podzimní části ročníku se sešívaní vyznačovali tím, že se o gólové příspěvky pravidelně staral velký počet hráčů, a nikoliv jen jeden výrazný střelec a nejinak tomu bylo i na herním soustředění v Portugalsku. Ve čtyřech přípravných zápasech vstřelilo branku za sešívané hned 8 hráčů – Daniel Kosek, Jaroslav Zelený, Lukáš Provod, Nicolae Stanciu, Jan Bořil, Vladimír Coufal, Petar Musa a Lukáš Masopust. Poslední dva zmínění se gólově prosadili hned dvakrát. Petar Musa se navíc po stažení z hostování v Liberci střelecky uvedl hned po necelých třech minutách na hřišti krásnou dělovkou zpoza vápna v prvním zápase proti Aarhusu. Za mládežníky se pak na soustředění prosadil Daniel Kosek shodou okolností ve stejném zápase, kdy po ukázkovém náběhu za obranu vyslal míč v 60. minutě zápasu nekompromisně k tyči.

Nejvíce času na hřišti z celkově 360 možných hracích minut strávil Jaroslav Zelený. Celkově byl v akci 260 minut, ve kterých se představil jak ve středu obrany, tak i na svém obvyklém místě levého obránce. V závěsu mu se 225 minutami ve vytíženosti sekunduje trojice Jan Bořil, Oscar Dorley a Vladimír Coufal. Pouze za nimi je pak s 220 minutami Ondřej Kúdela. Přípravné zápasy skrývali skvělou příležitosti herní praxe v A-týmu i pro mládežníky, mezi kterými toho s výrazným náskokem nejvíce odehrál Lukáš Červ, který pobyl na hřišti celkově 184 minut, pouze za ním pak zůstal Daniel Kosek se 117 minutami.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily do týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články