Směr Rotterdam. Slávisté odlétají na souboj s Feyenoordem | SK Slavia Praha
Více

Směr Rotterdam. Slávisté odlétají na souboj s Feyenoordem

Slávisté odletěli v úterý odpoledne do holandského Rotterdamu, kde ve čtvrtek odehrají druhé utkání základní skupiny Evropské konfereční ligy proti místnímu Feyenoordu.

Poprvé od Ajaxu Amsterdam čeká slávisty v evropských pohárech nizozemský soupeř. „Je to Evropa a všichni se těšíme. Myslím si, že jsme dobře naladění. Probírali jsme to s Mickem van Burenem, zrovna jsem mu gratuloval k úspěšnému zápasu za Budějovice a psali jsme si i kvůli Feyenoordu, on je jejich velký fanoušek. Máme o nich perfektní informace. Viděli jsme jejich domácí duel, který vyhráli 5:3. Nádherná atmosféra na stadionu, fantastičtí fanoušci a ofenzivní tým,“ říká asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Na zápas se těší i současná brankářská jednička Aleš Mandous: „Pokud budu chytat, tak to bude můj první zápas s holandským klubem. Taková konfrontace je pro každého hráče svátek.“

Slavii odehraje čtvrteční zápas na proslulém stadionu De Kuip, který má kapacitu téměř 50 tisíc diváků. „Viděli jsme to na Youtube, je to fantastické. Hodně se na to těšíme. Fanoušci dokáží celý zápas tvořit úžasnou atmosféru. Těšíme se na diváky po roční přestávce, atmosféra je tam famózní. Stadion je nádherný a pro nás pro všechny to bude další zážitek,“ těší se Zdeněk Houštecký.

Feyenoordu se v této sezoně daří v domácí soutěži střílet hodně gólů, za poslední tři utkání v lize jich dal už 12. „Holandská liga je celkově ofenzivní. Tyhle mančafty, ať už je to Feyenoord, PSV nebo Ajax, jsou top ofenzivní týmy. My jsme taky teď hodně do ofenzivy, ale musíme si dát pozor. V Evropě je to vždycky o tom nedostat gól a vzadu hrát na nulu. Vypadá to, že by to měl být hodně dobrý zápas pro fanoušky, kteří si můžou užít ofenzivní fotbal z obou stran,“ říká asistent trenéra.

„V jejich posledním zápase otočili vývoj utkání za 2:3 na 5:3. Mají hodně ofenzivní mužstvo a my taky, takže si myslím, že pro diváky to bude super zápas,“ dodává Aleš Mandous.

Sešívané trápí absence v defenzivě, ze zdravotních důvodů nemůže nastoupit Ondřej Kúdela, Taras Kačaraba, Ladislav Takács ani David Hovorka. „Víme, jaký máme problém se stopery. Pojedou všichni, držíme partu pohromadě, ale zdravotní stav v obraně, hlavně u stoperů, není na to, aby kluci hráli. Ještě nejsou úplně v pořádku. Do čtvrtka je ještě čas, takže uvidíme, jak to bude vypadat. Bohužel jsou tam hráči, se kterými nemůžeme počítat,“ uzavírá trenér Houštecký.

Zápas Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu začíná ve čtvrtek ve 21:00, přímým přenosem ho vysílá ČT Sport.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články