Srovnání formy: Slavia vs Leverkusen | SK Slavia Praha
Více

Srovnání formy: Slavia vs Leverkusen

Sešívaní se ve čtvrtek večer utkají o první místo ve skupině Evropské ligy s německým Bayerem Leverkusen.

Poslední skupinový zápas Evropské ligy 2020/21 odehrají sešívaní už ve čtvrtek od 18:55 na půdě Bayeru Leverkusen. Pojďme se podívat, jak si německé mužstvo vede ve srovnání se Slavií v roce 2020.

Mírnou převahu mají sešívaní. Leverkusen má k dobru jedno utkání, slávisté ale dokázali z 29 zápasů vytěžit o 6 bodů více, v průměru jsou lepší o 0,28 bodu na duel. Cenné body stály Bayer zejména horší výkony v závěru sezony a nestabilní defenziva. Zadákům druhého celku Bundesligy se podařilo čisté konto udržet v devíti případech, v jedenácti utkáních inkasovali dva a více gólů.

Leverkusen zdobí zejména ofenziva. Celkový počet 68 gólů ze 30 zápasů znamená průměr více než dvou branek na střetnutí. Slavia vládne v obranné části hry, její průměr obdržených gólů na utkání je 2,6x nižší než průměr německého týmu.


Foto: Bayer Leverkusen

V loňské sezoně se Leverkusen spoléhal zejména na góly Kaie Havertze a Kevina Vollanda, kteří si mezi sebe ve všech soutěžích rozdělili 30 zásahů. Ani jeden už ale v klubu nepůsobí. Střelecké otěže poměrně úspěšně přebral Alario. Ten se ale zranil a proti Slavii ve čtvrtek pravděpodobně nastoupí Patrik Schick, který šrámy vyléčil v listopadu. Český forvard si v dresu Bayeru připsal dvě branky v šesti ligových zápasech, trefil se i v Evropské lize proti Beerševě, jeden gól zaznamenal také v německém poháru. Výrazně se ale prosazují i křídelníci, Diaby, Bailey a Bellarabi si v letošním ročníku EL dohromady připsali už 7 gólů.

  SK Slavia Praha Bayer Leverkusen
Odehrané lig. zápasy 29 30
Počet bodů 69 63
Body/zápas 2,38 2,1
Vstřelené branky 64 68
Vstřelené branky/zápas 2,2 2,27
Obdržené branky 14 38
Obdržené branky/zápas 0,48 1,26
Hodnota kádru* 35,6 mil. EUR 343,45 mil. EUR

* Hodnota kádru podle webu transfermarkt.de ke dni 10. 12. 2020

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články