Tomáš Souček přestupuje do West Hamu | SK Slavia Praha
Více

Tomáš Souček přestupuje do West Hamu

Po záchraně v nejvyšší anglické soutěži uplatnil West Ham automatickou opci na záložníka Slavie Tomáše Součka. Ten tak opouští Slavii a v anglickém klubu podepsal smlouvu do roku 2024.

Tomáš Souček se od samého začátku zařadil do základní sestavy kladivářů, ze které ho na přelomu února a března vyřadilo jen svalové zranění ze zápasu v Liverpoolu. Poté, co se Premier League znovu rozjela po koronavirové přestávce, se stal jedním z klíčových hráčů klubu. Nevynechal jedinou minutu, vstřelil tři branky, a i díky jeho výkonům prohrál West Ham jediný z posledních šesti zápasů a udržel se v nejvyšší soutěži. Stejně jako v Praze, i v Londýně se rychle stal oblíbencem fanoušků a trenér David Moyes jeho spolu s Jarrodem Bowenem označil za posily, díky kterým zůstal West Ham v Premier League.

„S prvním půlrokem jsem spokojený. Hodně se mluví o tom, že lednové přestupy nejsou zrovna jednoduché, a navíc jsem šel do týmu, který bojoval o záchranu. Jsem rád, že jsme to s klukama zvládli dokonce dvě kola před koncem, měli jsme klid a byli zachránění. Jsem rád, že jsem k tomu mohl přispět svými výkony a uspěl tu. Dává to mně i týmu sílu do dalších let, myslím si, že si zasloužíme být na lepší příčce, než jsme nyní,“ říká Tomáš Souček.

Po červenobílých barvách se mu ale bude stýskat. „Pocity jsou trochu smíšené, opouštím Slavii, ve které jsem fotbalově vyrostl a prožil celou svou profesionální kariéru. Ale přestupuji do týmu v Premier League, do soutěže snů. Takže hrozně smutnou zprávu, že odcházím ze Slavie, vyvažuje ta krásná, že se podařilo zachránit West Ham a udržet se v Premier League. Cítím v sobě, že to je dobrá volba, že to je posun vpřed. Těším se na další roky, Slavii budu podporovat vždy, i když nebudu oblékat její dres,“ dodává odchovanec Slavie.

Kariéru a úspěchy Tomáše Součka v červenobílém si můžete připomenout zde.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články