V neděli od 17:00 venku proti Jablonci | SK Slavia Praha
Více

V neděli od 17:00 venku proti Jablonci

Slávisty po výhře v poháru čeká předposlední kolo FORTUNA:LIGY! V souboji o ligovou neporazitelnost zavítají v neděli do Jablonce.

Úřadující mistry, držitele zlatého hattricku, a čerstvé vítěze poháru čekají poslední dvě ligová kola. Na nedělní souboj s Jabloncem se sešívaní skvěle naladili ve čtvrtek, když ve finále MOL Cupu porazili Plzeň. Po dvou letech tak znovu získali prestižní double!

„Znamená to pro nás hodně, protože je to historická událost. Tu možnost jsme měli, bylo to trošku jiné než před dvěma lety, protože tam byl odstup mezi zápasy. Je to další trofej pro Slavii, byla tam obrovská možnost zopakovat totální sezonu, o které jsme se hodně bavili. Protože se nám podařilo vyhrát titul a dojít do čtvrtfinále Evropské ligy, tak jsme si uvědomovali, že vyrovnáme tu první totální sezonu,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

„Z půl roku jsem tady získal dva poháry, za to jsem velmi šťastný, protože je to pro mě velký úspěch v mojí fotbalové kariéře. Jsem moc rád, že můžu být součástí slávistické rodiny,“ těší Tarase Kačarabu.

Motivace do zbývajících dvou ligových zápasů je zřejmá. Udržet Jana Kuchtu na čele tabulky střelců a ještě vylepšit rekord v neporazitelnosti, který má aktuálně hodnotu 44 utkání bez porážky.

„Myslím si, že pro mě osobně by byla větší událost neporazitelnost, zbývají nám dvě kola do konce, prošli jsme jich 32 bez porážky. Vnímáme, jak těžké to v neděli bude, Jablonec v týdnu nehrál, bude to hodně náročný úkol. Je to výjimečná věc, kdy se všechno musí sejít a moc často se to nestává. Cíl je to velký, je to týmová věc, takže ji stavím výš než individuální trofej pro krále střelců,“ vysvětluje Jindřich Trpišovský.

„Zkusíme udělat všechno pro to, aby kluci dali góly a vyhráli krále střelců. Máme další dva zápasy, ve kterých chceme dohrát sezonu bez porážky. Chceme udělat radost fanouškům a dohrát sezonu na plno,“ věří stoper sešívaných.

Na slávisty čeká v neděli silný protivník, Jablonci patří v tabulce třetí místo a posledních šest domácích zápasů dokázal vyhrát. Na vlastním stadionu jsou Severočeši po Slavii druhým nejúspěšnějším celkem FORTUNA:LIGY, z možných 48 bodů zde získali rovných 40.

„Doma hrají nátlakově, věří si a dostávají soupeře pod tlak. Mají silné standardní situace. Dvě kola před koncem hrají o druhé místo, což naznačuje kvalitu toho týmu. Hrají dobře, nedostávají moc gólů a vepředu jsem nebezpeční. Zápasy, které tam vždycky hrajeme, jsou pro nás vždycky extrémně náročné,“ ví trenér slávistů.

„Jablonec doma hraje velmi dobře, dává docela hodně gólů. Má dva dobré útočníky Doležala a Schranze, na které si budeme muset dávat pozor. Maximálně se na ten zápas připravíme a uděláme všechno pro to, abychom je porazili,“ věří ukrajinský stoper, který ve Slavii hostuje z Liberce.

Vzhledem k náročnému programu a blížícímu se EURO Jindřich Trpišovský pošetří některé klíčové hráče a reprezentanty. „My jako klub vnímáme stav hráčů, co mají za sebou i před sebou. Byli jsme požádaní reprezentačním úsekem, se kterým jsme v kontaktu. Kvůli covidu odjíždí reprezentace na kemp do Itálie, kde má dva přípravné zápasy a pak následuje EURO. Kvůli danému programu je to jediná možnost, jak jim dát alespoň krátkou dovolenou. Rozhodli jsme se tak u hráčů v českém národním týmu a Nica Stancia," uzavírá Jindřich Trpišovský.

Utkání v Jablonci začíná v neděli v 17.00 a přímým přenosem ho vysílá O2 TV sport. Další důležité informace samozřejmě naleznete na našich klubových kanálech.

Aktuálně

Prodej lístků na FORTUNA:LIGA FINÁLE od 29. dubna

26. 4. 2024
Prodej vstupenek na tři domácí zápasy v rámci FORTUNA:LIGA FINÁLE začne v první polovině týdne po odehrání posledního zápasu základní části. Lístky se budou prodávat zvlášť na každý zápas a budou ve volném prodeji.

PREVIEW: Bořil a Trpišovský před zápasem v Hradci

26. 4. 2024
Základní část FORTUNA:LIGY zakončí slávisti v Hradci Králové. O nedělním zápase promluvil hlavní trenér Jindřich Trpišovský, na dotazy fanoušků odpovídal kapitán Jan Bořil.

Preview: Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Další články