V sobotu jede Slavia do Příbrami | SK Slavia Praha
Více

V sobotu jede Slavia do Příbrami

EDEN – V sobotu 2. listopadu zavítají slávisté v rámci 13. kola Gambrinus ligy do Příbrami. Utkání začíná v 17 hodin.
Slavia i Příbram mají před sobotním duelem zatím v tabulce shodně 11 bodů.

„Plně si uvědomujeme, že teď přicházejí zápasy, které budou o těch obligátních šest bodů. V minulých zápasech v Jablonci, se Spartou a v Plzni jsme mohli získat více. Získali jsme méně, než jsem věřil, ale teď přicházejí zápasy pravdy. Abychom měli klidnější přezimování, tak věřím tomu, že si mužstvo uvědomuje vážnost zápasů, které přijdou. Příbram, Brno, Slovácko a Liberec. Musíme se pokusit z těchto střetnutí vytěžit maximum, aby zima byla klidnější,“ uvedl trenér
Miroslav Koubek.

„Marodka se nám vyprázdnila. Jenom Milan Bortel má dlouhodobé problémy. Už trénuje i Radek Černý a dokonce i Ondra Petrák, kterého trápila třísla, se zapojil s námi do tréninku,“ upřesnil slávistický kouč.

Na utkání v Příbrami nerad vzpomíná Tomáš Mičola. „Přiznám se, že jsem tam nikdy nevyhrál. Ani s Ostravou, ani se Slavií. Chtěl bych to už konečně zlomit a získat tři body,“ prozradil svou nepříjemnou statistiku se středočeským soupeřem Tomáš Mičola.

„Příbram naposledy prohrála 0:3 se Znojmem a vypadla v Poháru České pošty. Možná nebudou v dobré formě,“ myslí si slávistický záložník. Co by tedy podle něj mohlo na Příbram platit?

„Musíme hrát zodpovědně zezadu a snažit se o nebezpečné útoky, udeřit a pokusit se o zisk tří bodů. To je náš cíl,“ má jasno Tomáš Mičola, kterého dlouho trápily zdravotní problémy. Proti Varnsdorfu už ale nastoupil v základní sestavě a gólem ze 7. minuty zařídil výhru 1:0 a postup.

„Moc jsem toho za posledních dva a půl měsíce nepotrénoval. Jsem šťastný, že jsem klukům mohl pomoct na hřišti, povedl se mi gól, v čemž bych chtěl pokračovat,“ hledí k sobotnímu střetnutí Tomáš Mičola.

Milan Škoda se v posledních zápasech zabydlel na pozici stopera a obrana góly nedostává. Do Příbrami pojede Slavia se stejným úkolem. „Chceme v každém zápase vyhrát. Nemůžeme jet do Příbrami s jiným cílem. Samozřejmě to bude těžké i přesto, že poslední dva zápasy soupeři nevyšly,“ uvedl Milan Škoda.

Zápas začíná v 17 hodin. Utkání bude řídit rozhodčí Pavel Franěk. Asistovat mu budou Pavel Vlasjuk a Tomáš Mokrusch.  

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články