Sešívaní jsou po výhře 2:0 ve čtvrtfinále! | SK Slavia Praha
Více

Sešívaní jsou po výhře 2:0 ve čtvrtfinále!

0:2
(0:1)
Osmifinále, 18. 3. 2021, Ibrox Stadium
Osmifinále, 18. 3. 2021, Ibrox Stadium
Rangers FC - SK Slavia Praha
Slávisté porazili v odvetě osmifinále Evropské ligy skotské Rangers na jejich hřišti 2:0 a postoupili do čtvrtfinále!

Trenér Jindřich Trpišovský udělal v sestavě oproti prvnímu utkání několik změn. Místo Davida Zimy, který nemohl nastoupit z důvodu nasbíraných žlutých karet, nastoupil Simon Deli. Na pozici defenzivního štítu nahradil Tomáše Holeše Jakub Hromada, který hrál i v neděli proti Boleslavi. V záloze zůstali Stanciu, Provod a Olayinka, ale na pravé straně začal v základu Oscar Dorley. Abdallah Sima se přesunul na hrot, kde nahradil Jana Kuchtu.

Zápas začal vyrovnaně. V prvních několika minutách byli aktivnější Rangers, pak se ale do hry dostali i sešívaní. Ve 13. minutě rozehrál od poloviny hřiště Simon Deli na levou stranu k Janu Bořilovi. Ten si míč chvíli podržel a pak centroval do středu vápna. Tam si krásně naběhl Peter Olayinka, předskočil obránce a odhlavičkoval do levého dolního rohu. Brankář McGregor si na míč sáhl, nedokázal ho ale vytěsnit mimo tři tyče.

Po gólu bylo vidět, že ze slávistů spadla počáteční nervozita a měli více ze hry. Potom ale začaly oba týmy často faulovat, čímž se hra výrazně zpomalila a do konce poločasu už nepřišly žádné gólové šance.

Druhý poločas začal ve stejném tempu jako ten první skončil. V 58. minutě trenér Trpišovský vystřídal tři hráče. Petera Olayinku, Jakuba Hromadu a Oscara Dorleyho nahradil Masopustem, Holešem a Kuchtou.

V 61. minutě předvedl Kemar Roofe hororový zákrok na Ondřeje Koláře. Oba hráči si šli pro míč, který mířil do vápna, Roofe ale šel do souboje nohou napřed a trefil Koláře špunty do obličeje. Kolář musel být odnesen na nosítkách a nahradil ho teprve osmnáctiletý Matyáš Vágner.

V 73. fauloval Lukáše Masopusta několik metrů před vápnem Leon Bagolun. Rozhodčí nejdříve ponechal výhodu, pak si ale uvědomil, že Bagolun už má jednu žlutou, odpískal faul, udělil mu druhou a rovnou také červenou kartu. Následný přímý kop si vzal na starost Nicolae Stanciu a míč nádherně zatočil do levé šibenice! McGregor plachtil za míčem marně a sešívaní dali kýžený druhý gól.

V závěru utkání se začala projevovat frustrace Rangers a došlo k několika zbytečným faulům a roztržkám, což hru ještě více zpomalilo a nastavovalo se dokonce sedm minut.

Sešívaní porazili Rangers 2:0 a postoupili do čtvrtfinále Evropské ligy! Další zápas odehraje Slavia v neděli 21. března doma proti Opavě. Svého soupeře pro čtvrtfinále se pak dozví v pátečním losu.

0:2

Sestavy

Rangers FC

McGregor – Patterson (78. Simpson), Goldson, Balogun, Barišić – Davis (83. Itten), Kamara, Arfield (55. Roofe) – Kent (83. Wright), Aribo, Morelos (82. Zungu)

SK Slavia Praha

Kolář (65. Vágner) – Bah, Kúdela, Deli, Bořil – Hromada (58. Holeš) – Oscar (58. Kuchta), Stanciu (90. Lingr), Provod, Olayinka (58. Masopust) – Sima

Detaily utkání

Branky
13. Olayinka, 74. Stanciu
Žluté karty
Balogun, Kamara, Balogun, Aribo – Oscar, Deli, Kúdela
Červené karty
62. Roofe, 73. Balogun
Rozhodčí
Grinfeeld – Hasan, Yarkoni

Aktuálně

Slávistky uvařily Spartu i rekord v návštěvnosti!

27. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zažily skvělý den v Fortuna Areně! V prvním derby nadstavbové části sezony zdolaly rivala z Letné v poměru 4:1 a navrch zlomily rekord návštěvnosti, který od dnešního dne drží právě Fortuna Arena a fotbalistky Slavie!

ONLINE: Od 15:00 derby žen ve Fortuna Areně

27. 4. 2024
Slávisté přivítají ve 2. kole 1. ligy žen na stadionu ve Fortuna Areně rivala ze Sparty. Do základní sestavy se vrací Kateřina Svitková. Utkání můžete sledovat na 02 TV Sport.

B-tým v neděli proti Motorletu

26. 4. 2024
Slávistický B-tým v neděli vyzve ve 24. kole ČFL na Xaverově Motorlet. Utkání je na programu od 10:15.

Další články